Divendres, 26 d'abril de 2024
consell comarcal pallars jussà

JxCat trenca negociacions amb ERC al Jussà i descarta una proposta de mediació d’Òmnium

La formació decidirà aquest dijous en assemblea si arriba a una entesa amb el PSC o s’absté i se’n va a l’oposició

Jordi Ubach Llorens 4 de juliol de 2019 a les 10:16
Una cadira penjada aquest matí de la façana de l’edifici del Consell del Jussà | Cedida
Junts per Catalunya (JxC) ha trencat negociacions amb Esquerra Republicana (ERC) al Pallars Jussà i decidirà aquest dijous en assemblea amb els caps de llista, alcaldes i associats de la comarca si forma una coalició de govern amb el PSC al Consell Comarcal del Pallars Jussà o s’absté i se’n va a l’oposició. Així ho han confirmat a Pallars Digital fonts del partit, que asseguren que aquests són ara mateix els dos “escenaris” que la formació es planteja.

Les mateixes fonts han confirmat que aquest dimecres el partit ha declinat la proposta de mediació que en les últimes hores els ha fet arribar l’entitat Òmnium Pallars per tal d’arribar a una entesa independentista a la comarca. Asseguren que han rebutjat l’oferta perquè consideren que “arriba tard”. El ple de constitució del Consell Comarcal, recordem, tindrà lloc el proper dilluns dia 8.

Mentrestant, ERC ha anunciat en un comunicat que proposarà el regidor de Tremp, Antoni Flores, com a candidat a la presidència del Consell del Jussà. Els republicans expliquen que s’han “conjurat” com a força guanyadora a la comarca a liderar “una coalició republicana i independentista” que doni “continuïtat a l’obra de govern comarcal”. 

Protestes a Tremp

Aquesta matinada s’han realitzat a Tremp diverses accions de protesta per la possibilitat que JxC i el PSC arribin a un acord al Consell Comarcal. En aquestes accions, que s’han realitzat en diferents emplaçaments de la ciutat -entre els quals la façana de l’edifici del Consell o la rotonda d’entrada a la ciutat- s’han col·locat cadires amb diverses inscripcions, entre les quals el número 155 i el text Es ven
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació