Dissabte, 20 d'abril de 2024
mundial de piragüisme

El duel entre Fontané i Jackson promet emocions fortes al Mundial de Sort

El palista català defensa el títol de Campió del Món en K1 obtingut fa dos anys a l’Argentina

Redacció 28 de juny de 2019 a les 10:52
Jackson i Fontané ja han realitzat els primers entrenaments a Sort | ICF
El palista català de l'equip espanyol Quim Fontané, actual Campió del Món de K1, és una de les figures del Mundial de freestyle, que es disputa des d’aquest dissabte fins al 6 de juliol al riu Noguera Pallaresa, a Sort. Al voltant de 250 palistes de 25 països i quatre continents s'han desplaçat a la capital del Sobirà per prendre part en la competició més important del caiac d'estil lliure que es disputa cada dos anys. 

El nordamericà Dane Jackson, doble campió del món de K1, el 2013 i el 2015, aspira a reconquerir la corona mundial de la modalitat reina de l'estil lliure que Quim Fontané li va prendre ara fa dos anys a l'Argentina. Jackson és una de les figures mundials de l'estil lliure i del caiac extrem. El seu pare Eric Jackson, pioner de l'estil lliure, va ser quatre vegades Campió del Món de K1 (1993, 2001, 2005 i 2007) i precisament va obtenir el seu segon títol a Sort (2001) a l'edat de 37 anys. 

En categoria femenina, la gran estrella és l'anglesa Claire O'Hara. La palista britànica és una altra de les referències de l'especialitat per la seva llarga trajectòria. El seu palmarès és  brillant. Tres campionats del Món de freestyle K1 (2011, 2013, 2017) i cinc de la modalitat de squirt (2009, 2011, 2013, 2015, 2017).

Durant els entrenaments oficials que aquests dies s'estan fent en el nou estadi de freestyle de Sort s'ha pogut veure que tant Quim Fontané com Dane Jackson estan al cent per cent físicament. Potser no han mostrat tots els seus trucs, però tots dos han deixat patents que són els ferms candidats a lluitar pel títol.

Primera final 

La competició del Campionat del Món comença demà dissabte amb les classificatòries i la final de la modalitat de squirt, la més minoritària. La competició és l'única que no se celebrarà al nou estadi de freestyle de Sort. Es farà al costat del Pont de Pedra de Rialp. En aquesta disciplina prendrà part Oriol Colomé, actual seleccionador de l'equip espanyol, que ho fa per sumar punts de cara a la classificació final per equips. 

La cerimònia inaugural Campionat del Món de caiac freestyle se celebrarà també dissabte a les 20:30h als carrers del poble de Sort.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació