Dijous, 25 d'abril de 2024
onada de calor

Els accessos al Montsec, restringits com a mínim fins dissabte

Agents Rurals, Mossos d'Esquadra i Bombers vigilen un àrea de 25.000 hectàrees per tal de minimitzar el risc d'incendi

Redacció 28 de juny de 2019 a les 09:57
Ricou, conversant amb efectius de Mossos d'Esquadra i de Bombers al Montsec | ACN
El pas pels diferents accessos a la serra del Montsec estarà restringit, com a mínim, fins aquest dissabte, en funció de l'evolució de la situació d'onada de calor que ha obligat a activar el nivell 3 del Pla Alfa. D'aquesta manera, s'ha tancat una àrea de més de 25.000 hectàrees conformada pel Montsec d'Ares, el de Rúbies i l'entorn de la Baronia de Rialb, situada dins de les comarques de la Noguera, el Pallars Jussà i l'Alt Urgell.

Aquesta àrea estarà vigilada conjuntament entre els Agents Rurals, els Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat amb l'objectiu de minimitzar el risc d'incendi, evitant-ne així la presència de persones en una zona on la vegetació pateix una mancança d'aigua i on, sumat a les altes temperatures i la baixa humitat d'aquests dies, és més fàcil que un foc es pugui estendre ràpidament.

El cap dels Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, ha explicat que amb la restricció dels accessos a la serra del Montsec el que es busca és "evitar danys personals" davant d'un hipotètic incendi. En aquest sentit, ha afegit que es tracta d'una zona on la massa forestal és contínua i està freqüentada per gent. En cas de detectar que alguna persona hi entra sense autorització, aquesta serà sancionada. El cap dels Agents Rurals ha justificat la posada en marxa d'aquesta mesura per la situació actual d'onada de calor, on "qualsevol petita injecció pot provocar un gran incendi".

Tancat l’accés al congost de Mont-rebei

Aquesta mesura de control també afecta l’accés al congost de Mont-rebei. L’Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga ha fet públic el missatge a través de les xarxes de l’Oficina de Turisme del Pallars Jussà, on ha anunciat que el congost romandrà tancat fins a nou avís. L’aparcament de la Masieta també es troba tancat al públic.

La regidora de Turisme de l'Ajuntament d'Àger, Paula Maestre, ha explicat que la restricció dels accessos al Montsec ha comportat anulacions de serveis contractats per aquest cap de setmana, tot i que afirmat que des del consistori estan d'acord i comprenen que s'hagi dut a terme aquesta mesura. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació