Dijous, 18 d'abril de 2024
Dansàneu

La «Cita a cegues» de Sol Picó i Marco Mezquida dona el tret de sortida al 28è Dansàneu

El certamen s’allargarà fins diumenge als municipis d'Esterri d'Àneu, Alt Àneu, Espot i la Guingueta d'Àneu

Redacció 26 de juny de 2019 a les 09:57

El monestir de Santa Maria d'Àneu, a la Guingueta, ha acollit aquest dimarts l'espectacle inaugural de la 28a edició del Dansàneu, protagonitzat pel duet format per la ballarina i coreògrafa Sol Picó, Premi Nacional de Dansa i un autèntic referent en la creació contemporània, al costat del reconegut pianista menorquí Marco Mezquida, una de les veus musicals més actives i interessants del moment. 

Picó i Mezquida han presentat la seva particular Cita a cegues davant l'atenta mirada del públic que ha pogut gaudir d'una experiència completa de dansa, música i patrimoni. Prèviament a l'espectacle, els assistents han pogut conèixer més profundament l'espai patrimonial que ha exercit avui d'escenari de la mà de Ferran Rella, president del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, entitat que organitza el festival. 

Rella ha posat en valor la la singularitat de Santa Maria d'Àneu, amb mil anys d'història, que fou seu del deganat de les Valls d'Àneu així com del seu absis, pintat per un artista desconegut arribat a Àneu de la Llombardia italiana. Els originals d'aquelles pintures, descobertes per l'arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, que va aixecar el Palau de la Música, van ser traslladats a principis del segle XX al Museu Nacional d'Art de Catalunya amb la finalitat de ser protegides. 
 

Imatge de l’espectacle inaugural a Santa Maria d’Àneu. Foto: Joan Blanco


Ha rubricat l'experiència de dansa, música i patrimoni una degustació de vins del celler Castell d'Encús, un maridatge perfecte per culminar la primera jornada del Dansàneu, que seguirà aquest mateix dimecres, a les 19:30h, a l'església dels sants Just i Pastor, a Son, amb un doble programa que obriran els pianistes Carles Marigó amb Marco Mezquida a quatre mans, improvisant a partir d'un poema de Josep Carner, Les set fulles del faig. A la mitja part, se servirà una copa de vi del celler de Sort Batlliu a manera prèvia de l'estrena del muntatge Origo, fruit del treball conjunt entre el ballarí i actor Jaume Sangrà i el mateix Marigó. 

Els municipis d'Esterri d'Àneu, Alt Àneu, Espot i la Guingueta d'Àneu són escenari del 25 al 30 de juny d'una proposta artística de to marcadament contemporani que no oblida el seu vincle amb la tradició però que sobretot busca posar en valor el patrimoni de les Valls d’Àneu.
 

Consulta el programa del 28è Dansàneu

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació