Divendres, 19 de juliol de 2024
ocupació turística

L'ocupació per Sant Joan a les comarques de Lleida supera la previsió inicial del 95%

Els càmpings del Pirineu i els allotjaments de turisme rural de tota la demarcació pengen el cartell de complet

Redacció 25 de juny de 2019 a les 09:25
Les falles, com la d’Alins, són un atractiu turístic de primer ordre | Jordi Font
El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, ha explicat que l'ocupació mitjana a la demarcació de Lleida pel pont de Sant Joan ha superat les previsions inicials del 95%. La climatologia favorable, ha dit, i el fet que Sant Joan hagi caigut en dilluns, ha ajudat que tant els càmpings del Pirineu com els allotjaments de turisme rural tant del Pirineu com de la Plana hagin penjat el cartell de complet.

Pel que fa al perfil de visitant, Alegre ha explicat que ha estat turisme de proximitat, majoritàriament de Catalunya i de grups d'amics i familiars. Pel que fa a places de bungalous i de turisme rural en molts indrets han assolit la plena ocupació, sobretot a les localitats on s'ha celebrat la festa del foc del solstici d'estiu amb la baixada de falles i la crema dels haros, a les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d'Aran.


"Hem tingut un molt bon inici de temporada", ha explicat Juli Alegre, que preveu una molt bona ocupació a la demarcació de Lleida la resta de l'estiu. "Les reserves són bones i esperem assolir els magnífics resultats de l'any passat", ha dit.

Alegre reconeix que "l'efecte falles, sense dubte és un factor molt important", que ha fet que els càmpings del Pirineu, a més d'un 100% d'ocupació als bungalous, hagin assolit un 80% d'ocupació a les parcel·les aquest Sant Joan. "Des que les festes del foc van ser reconegudes patrimoni immaterial per la Unesco, l'afluència de gent ha crescut exponencialment any rere any", explica Juli Alegre, que recorda que les falles s'allarguen fins a mitjans de juliol.

Està previst que durant la campanya d'estiu les comarques de Lleida rebin uns 615.000 turistes que faran al voltant d'1.750.000 pernoctacions en establiments de turisme reglat i no reglat, al marge de les segones residències, que no estan quantificades.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació