Dissabte, 20 d'abril de 2024
ramaderia

Els ramaders del Sobirà convoquen una «gran manifestació» en contra de l’os a Llessui

Prevista pel 30 de juny i oberta a la participació dels ramaders d’arreu del Pirineu

Redacció 19 de juny de 2019 a les 11:38
Ramaders del Pallars durant la manifestació del juny de l’any passat a Sort | ACN
Tal com ja van avançar fa una setmana, els ramaders del Pallars Sobirà han convocat una manifestació per protestar contra la presència de l’os bru al Pirineu. La concentració, que està oberta a la participació de tota la ramaderia del Pirineu, s’ha previst pel proper 30 de juny a Llessui, coincidint amb el dia que pugen les ovelles a la muntanya. Entre les muntanyes de la Vall d'Àssua es reuneixen més de 15.000 ovelles.

L’anunci de la convocatòria arriba una setmana després que els ramaders alertessin de la presència de Goiat a la Vall d’Àssua. Pocs dies després, de fet, l’os va devorar una cabra en una explotació de Rivert, convertint-se en el primer atac a bestiar de l’os a la comarca del Pallars Jussà. L’endemà mateix es va fer públic l’atac d’un altre os a Alós, que va matar una ovella.

El president de l’Associació de ramaders del Pallars Sobirà, Xavier Ribera, ja va anunciar la setmana passada que el sector faria visible el seu malestar en una “gran concentració” de tots els ramaders del Pirineu a la Vall d’Àssua. Ribera creu que els ramaders s'han de dedicar a "cuidar els ramats" i no a "vigilar l'os”. El representant dels ramaders ha reiterat que la ramaderia extensiva i la presència de l'os a les muntanyes és “impossible”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació