Dissabte, 25 de maig de 2024
guies de muntanya

​L'IDAPA impulsa una campanya per promoure la contractació de guies professionals

En el marc de la iniciativa 'A la muntanya, deixa't guiar' s'ha creat un web i s'han editat tríptics informatius

Redacció 19 de juny de 2019 a les 10:22
Imatge de l’acte celebrat al Molí de l’Oli de la Pobla | Territori
L'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), organisme dependent del Departament de Territori i Sostenibilitat, impulsa una campanya per promoure la contractació de guies professionals, per tal que els visitants puguin descobrir el valor afegit d'aquest territori a través del senderisme.

La iniciativa, anomenada A la muntanya, deixa't guiar, es plasma tant a través d'una web com de tríptics en diferents idiomes que es poden trobar en diversos punts d'informació turística. Aquest dimarts s'ha presentat en el marc de la jornada L'ecosistema dels guies pirinencs: com enfortir la col·laboració entre els guies i la resta d'agents turístics, que ha tingut lloc a la Pobla de Segur.


La campanya s'ha desenvolupat en el marc de la Taula de Camins de l'Alt Pirineu i Aran i ha comptat amb la col·laboració de guies procedents de diferents punts del territori. Per tal de donar-la a conèixer, al web que s'ha creat hi ha sis vídeos on es veuen diverses activitats, com ara guiatges de muntanya, de fauna, geologia o cultura, entre d'altres. A més, per aquesta via també es pot accedir a un directori de guies professionals i, en el cas dels tríptics, s'inclou també informació pràctica de cara a la seva contractació en català, castellà i aranès.

La iniciativa A la muntanya, deixa't guiar, presentada aquest dimarts pel director de l'IDAPA, Pere Porta, recull deu motius a favor de contractar un guia, com ara l'aprenentatge, la diversió, la comoditat, la seguretat, o el preu, entre d'altres.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació