Dijous, 30 de maig de 2024
parcs

​Catalunya, França i Andorra acorden la nova imatge corporativa del Parc Pirinenc de les Tres Nacions

Durant l'estiu es duran a terme una vintena d'activitats i s'ha proposat un nou mapa de l'espai natural transfronterer

Redacció 6 de juny de 2019 a les 09:54
La Pica d’Estats reflexada sobre l’estanyet d'Aixeus | PNAP
Representants dels quatre parcs naturals de Catalunya, França i Andorra que integren, entre tots ells, el Parc Pirinenc de les Tres Nacions han acordat la imatge corporativa que identificarà l'espai natural protegit transfronterer, en el marc d'aquest projecte de promoció turística conjunta. El disseny posa de relleu l'aliança de les parts, mitjançant el dibuix de tres muntanyes disposades en un cercle que les uneix, amb els colors de les banderes de les tres nacions implicades, i amb el text tant en català com en francès.

El disseny de la nova imatge que identificarà el Parc Pirinenc de les Tres Nacions s'ha donat a conèixer després de la segona trobada de representants de les parts, que ha tingut lloc al Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises (França).


A més, també s'ha presentat una proposta de mapa conjunt per facilitar la descoberta d'aquest indret, així com l'agenda d'activitats prevista per a la pròxima temporada d'estiu, la qual inclou prop d'una vintena de propostes. L'objectiu és que aquest document serveixi de referència per a conèixer els diferents punts, als quals s'hi pot accedir des de cada un dels tres països. A més de la informació geogràfica, inclou dades sobre elements patrimonials i d'interès turístic de cada parc.

 


Mentre, d'entre les activitats previstes per aquest estiu en destaquen les excursions, els tallers, el mercat transfronterer i l'ascensió al Pic de Médacourbe, el punt d'unió de les tres nacions. L'acord entre els quatre parcs és fruit d'un treball dut a terme amb l'objectiu de crear una marca d'identitat per a la promoció turística conjunta, la dinamització i els intercanvis en matèria de sostenibilitat i patrimoni natural. La voluntat és la de posicionar aquesta àrea geogràfica transfronterera en el mapa del turisme de natura a Europa.

El Parc Pirinenc de les Tres Nacions abasta una de les àrees protegides transfrontereres més grans del continent europeu, amb més de 428.700 hectàrees i 165 municipis: 15 a Catalunya, 2 a Andorra i 148 a França. Així, malgrat les fronteres administratives i polítiques, els quatre espais naturals formen part d'una mateixa unitat geogràfica.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació