Divendres, 26 d'abril de 2024
mundial de piragüisme

Fins a vuit palistes pallaresos competiran al Mundial de piragüisme de Sort

Quim Fontané, actual campió del món, encapçala la selecció espanyola per al Mundial d’estil lliure

Redacció 22 de maig de 2019 a les 09:40
Palistes entrenant al camp de regates de Sort en imatge d’arxiu | ICF Canoe Freestyle
El palista català Quim Fontané, actual campió del món de caiac freestyle, encapçala la selecció espanyola que competirà en el Campionat del Món de caiac estil lliure de Sort, que se celebrarà del 29 de juny al 6 de juliol a les aigües de la Noguera Pallaresa. La selecció es nodreix dels dos clubs més actius del caiac d'aigües braves, com són el Kayak Sort i el Club Piragüisme Salt-Ter. Amb 8 i 7 palistes respectivament, són les entitats que més n’aporten, seguits del Club Piragüisme Pamplona i l'Associació Esportiva Pallars, amb un esportista cadascun.

La llista, formada per 17 palistes, ha estat facilitada per l'equip tècnic d'estil lliure de la Real Federación Española de Piragüismo (RFEP) a proposta del seleccionador Oriol Colomé i després de la celebració de les dues Copa d'Espanya d'estil lliure, disputades a Sort i Salt. El gruix de la selecció participa en la modalitat reina de K1. Només Adrià Bosch ho fa també en OC i OC1. El seleccionador Oriol Colomé participa a la minoritària especialitat de Squirt amb la qual s'obre el Mundial de Sort el 29 de juny. 

La competició acollirà totes les especialitats de l'estil lliure. C1 -canoa tancada- i OC1 -canoa oberta- caiac K1 i l'especialitat de Squirt, que és un model de piragua en el qual s'ha minimitzat l'espai i només hi ha lloc per a les cames. Un cop anunciada la llista, ara la selecció espanyola fixa el seu objectiu a la setmana del 17 al 23 de juny, on els palistes realitzaran a la capital del Pallars Sobirà l'última concentració abans de la setmana prèvia als entrenaments oficials, que se celebraran del 23 al 29 de juny. 

En categoria K1 senior formen la selecció Joaquim Fontané (Salt-Ter), Otger Soler (Salt-Ter), Ander de Miguel (CP Pamplona), Adrià Ovando (Kayak Sort), Adrià Bosch (Salt-Ter) Ian Salvat (Kayak-Sort) Nuria Fontané (Salt-Ter), Kira Carreto (Kayak-Sort), Mireia Serres (Salt-Ter) i Jurdana Ergüin (Associació Esportiva Pallars).   

En categoria K1 junior, els palistes escollits són Pol Montserrat (Salt-Ter), Unai Silva (Kayak Sort), Roger Garrido (Salt-Ter), Nuria Fontané (Salt-Ter), Kira Carreto (Kayak-Sort), Mireia Serres (Salt-Ter) i Jurdana Ergüin (Associació Esportiva Pallars).

Gerard Figueras visita el Pallars Sobirà

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va visitar ahir les obres del camp de regates l’Aigüerola de Sort, que s’estan efectuant, precisament, en motiu del Mundial de piragüisme d’estil lliure. Les obres, que es troben en el seu tram final, han estat finançades pel Consell Català de l’Esport i per la Diputació de Lleida.
   
Una de les actuacions més destacades és la construcció d'un canal lateral per preservar les instal·lacions esportives de les riuades, que discorre pel marge dret del riu i que absorbirà una bona part del cabal en cas d’avingudes per tal d'impedir danys a les instal·lacions. Les obres també preveuen la construcció de nous accessos al curs fluvial.

Figueras també ha aprofitat la seva estada a la comarca per visitar les obres que s’estan efectuant a la pista poliesportiva de Rialp, que consisteixen en la cobertura de les instal·lacions amb una estructura de fusta.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació