Dijous, 25 d'abril de 2024
Dis la teva!

Alumnes de l’Escola d’Adults i de l’Institut de Tremp visiten l'Arxiu Comarcal

Han conegut les instal·lacions de l’arxiu, la seva missió de conservació, així com la professió d’arxiver

Redacció 11 d'abril de 2019 a les 12:45
Alumnes de l’Escola d’Adults de Tremp visitant l’Arxiu Comarcal | ACPJ
El passat 15 de març, un grup de 16 alumnes de l’Escola d’Adults de Tremp va visitar les instal·lacions de l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. Durant la visita aproximada d’una hora, els alumnes tenen l’ocasió de conèixer les instal·lacions de l’arxiu, la seva missió de conservació de la memòria, la història i el patrimoni documental de tota la comarca del Jussà, alhora que s’endinsen en el coneixement de la professió d’arxiver.

D’altra banda, aquest passat dimecres ens ha visitat un grup de 43 alumnes de 4rt d’ESO i dues professores de l’Institut de Tremp. Especialment, els alumnes descobreixen els treballs que efectuen els arxius vers la conservació i difusió del patrimoni documental de la comarca del Pallars Jussà, descobrint des dels treballs de neteja, ordenació, classificació, descripció i difusió de la documentació, fins a conèixer les varietats de suports dels documents, des del pergamí, passant pel paper fins a la digitalització en suport informàtics, per tal de preservar els originals.
 

Alumnes de 4t d’ESO de l’INS Tremp visitant l’Arxiu Comarcal. Foto: ACPJ

 
Aquestes visites formen part de les activitats quotidianes de l’Arxiu Comarcal i s’emmarquen dins dels actes commemoratius del 10è aniversari d’aquest equipament cultural. En aquests 10 anys, l’arxiu ha anat ingressant fons documentals, alhora que continua donant preferència al servei a la ciutadania. Actualment conserva 1.300 metres de documentació de 128 fons documentals de la comarca.
 

Alumnes de 4t d’ESO de l’INS Tremp visitant l’Arxiu Comarcal. Foto: ACPJ


Fernando Lázaro Ochoa
Director de l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà
 

Com participar al Dis la teva?

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació