Dilluns, 17 de juny de 2024
doctor music

Govern i alcaldes del Sobirà pacten reunir-se el dijous a les dos després de negar-se a fer-ho a les nou del matí

El motiu principal de la trobada és abordar la normativa que ha impossibilitat la celebració del Doctor Music Festival

Redacció 9 d'abril de 2019 a les 18:15
La reunió tindrà lloc al Pallau de la Generalitat aquest dijous | Adrià Costa
El Govern i els alcaldes del Pallars Sobirà han acordat finalment reunir-se al Palau de la Generalitat aquest dijous a les dos de la tarda després que els edils s'haguessin negat a assistir a la trobada inicialment convocada a les nou del matí. La reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, servirà per tractar diferents qüestions comarcals arran de la marxa del Doctor Music Festival a Montmeló.

Els alcaldes van considerar dilluns, en el transcurs del Consell d’Alcaldes, una "manca de sensibilitat" per part del Govern el fet de citar-los tan aviat. Un horari que suposava per alguns d’ells haver de sortir del Pallars a les quatre de la matinada. Des del Govern diuen que s'han mostrat en tot moment predisposats a fer un canvi d’hora, com ha quedat demostrat.


Els alcaldes volen abordar la normativa que ha impedit la celebració del festival als prats d'Escalarre. Demanen que aquesta llei no impedeixi altres projectes a la comarca ni limiti el seu desenvolupament. 

Els 15 alcaldes també portaran a la reunió amb Torra la reivindicació històrica dels accessos als nuclis habitats i la millora de les carreteres que uneixen el Pallars amb Barcelona. Els representants polítics temen que amb la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern 2030 el Pallars quedi al marge en la millora de comunicacions i volen arrencar un compromís al Govern que això no serà així.

Per finalitzar, reclamaran una major atenció pel sector ramader del Pallars i que es tinguin les seves reivindicacions com un aspecte fonamental pel desenvolupament comarcal. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació