16 d'abril de 2024
doctor music

Els alcaldes del Sobirà plantaran Torra per «poca sensibilitat» si no canvia l'hora de la reunió a Barcelona

La trobada es va anunciar després de saber-se la marxa del Doctor Music Festival i s'ha convocat a les nou del matí de dijous

Redacció 9 d'abril de 2019 a les 17:17
Quim Torra, en una imatge d'arxiu | Bernat Cedó
Els 15 alcaldes del Pallars Sobirà no assistiran a la reunió a la qual els ha convocat el president de la Generalitat, Quim Torra, a Barcelona, aquest dijous a les nou del matí, si no els canvia l'hora. Els edils argumenten que és una mostra clara de "desconeixement del territori" i "poca sensibilitat" citar-los en aquest horari a Barcelona ja que per a alguns d'ells els suposa haver de sortir del Pallars a les quatre de la matinada.

Els alcaldes insisteixen que es volen reunir amb el president però "a una hora prudent i lògica". Amb aquesta decisió, presa per unanimitat al Consell d'Alcaldes celebrat aquest dilluns, volen que es prengui consciència de la distància i les dificultats que hi ha per arribar del Pallars Sobirà a l'àrea metropolitana. La reunió es va convocar després de saber-se la marxa del Doctor Music Festival del Pallars.

El Consell d'Alcaldes també va servir per concretar els temes a tractar amb el President Torra quan tornin a ser convocats. El primer dels punts és abordar la normativa que ha impedit la celebració del Doctor Music Festival als prats d'Escalarre. Volen que aquesta llei no sigui la culpable i impedeixi altres projectes a la comarca.

Els 15 alcaldes també portaran a la reunió amb Torra la reivindicació històrica dels accessos als nuclis habitats i la millora de les carreteres que uneixen el Pallars amb Barcelona. Els representants polítics temen que amb la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern 2030 el Pallars quedi al marge en la millora de comunicacions i volen arrencar un compromís al Govern que això no serà així.

Per finalitzar, reclamaran una major atenció pel sector ramader del Pallars i que es tinguin les seves reivindicacions com un aspecte fonamental pel desenvolupament comarcal. Els alcaldes confien que el president Torra concretarà una nova reunió aviat per exposar-li aquest seguit de reivindicacions.

ACTUALITZACIÓ (18:15h): Govern i alcaldes del Sobirà pacten reunir-se a les dos després de negar-se a fer-ho a les nou del matí

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació