Dijous, 25 d'abril de 2024
doctor music

Unes 300 persones es concentren a Escalarre en defensa del Doctor Music Festival

Durant la protesta, que s’ha iniciat amb una marxa de vehicles des de Tremp, s’ha llegit un manifest i ha conclòs amb l’actuació musical de grups locals

Redacció 30 de març de 2019 a les 21:26
El president comarcal, alcaldes i el portaveu, Ramon Villuendas, durant la protesta | ACN
Unes 300 persones s’han concentrat aquest dissabte al vespre als prats de Santa Maria d’Escalarre, a les Valls d’Àneu, en la primera acció reivindicativa per la marxa del Doctor Music Festival del Pallars Sobirà, després de la darrera resolució desfavorable de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Recolzada per les dos plataformes de recent creació, Salvem Doctor Music i Àneu Activa’t, l’acció s’ha iniciat amb una caravana de vehicles que ha sortit de Tremp, des d'on s'ha sumat prop d’una cinquantena de turismes provinents d’altres municipis pallaresos.

Exigeixen a les administracions que desencallin la situació i que, per tant, l'ACA doni el vistiplau per fer el festival en uns terrenys, no obstant, amb risc d’inundabilitat. Per un altre costat, la plataforma Salvem Doctor Music també vol aprofitar la mobilització d’avui per fomentar la creació d’“iniciatives col·lectives” que ajudin a dinamitzar el Pallars a través de l’”empoderament del territori”.

La caravana ha sortit de Tremp i ha anat avançant per la carretera C-13, tot passant per les poblacions que travessa: la Pobla de Segur, Sort, Rialp, Llavorsí i Esterri d’Àneu. Un cop a Escalarre, s’ha realitzat un concert amb formacions locals com Maritrini y Sussicarios, El Oso Experience, Alè d’Euga Experiment i Stramonium. Des dels prats d’Escalarre també s’ha llegit un manifest que es preveu traslladar a tots els ajuntaments del Pallars perquè l’aprovin.


Aquest col·lectiu de persones afirma que “no volen renunciar” al festival i lamenten que sempre siguin les traves burocràtiques les que no deixen prosperar projectes importants al Pallars. El portaveu de la plataforma Salvem Doctor Music i exalcalde d’Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas, ha assegurat que estan disposats a arribar "on calgui" perquè hi hagi "un canvi de lleis" que s’ajusti al territori. Villuendas també ha subratllat que els pallaresos mereixen que els deixin "guanyar-se la vida" com la resta de ciutadans de Catalunya.

Villuendas ha mostrat el descontent del territori per la manca d’inversions i ha afirmat que la creació de plataformes com Salvem Doctor Music pretenen "atacar" les conselleries i també alguns directors generals que "des de la llunyania", apunta el portaveu, els volen governar "sense saber què passa al territori". Villuendas, a més, ha carregat contra l’entitat ecologista Ipcena i ha subratllat que "no la necessiten”.
 

Unes 300 persones s’han reunit als prats d’Escalarre. Foto: ACN


Consell d’Alcaldes previst per dilluns

Aquest dilluns està convocada una reunió d’alcaldes per establir quines seran les estratègies per seguir reivindicant-se, després que s'hagi proposat deixar de pagar el cànon de l’aigua a l’ACA en senyal de rebuig, un fet que des de la plataforma defensen i consideren un bon començament com a protesta per la manca d’inversions. La promotora Doctor Music, de la seva banda, ha convocat una roda de premsa a Barcelona pel pròxim dimarts.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació