16 d'abril de 2024
residus

La deixalleria del Jussà allarga la seva vida útil amb l’adquisició de nova maquinària

L’ens ha adquirit un rodet compactador per un import de 31.944 euros finançats per l’Agència de Residus de Catalunya

Redacció 28 de març de 2019 a les 11:00
Imatge del nou rodet compactador adquirit per la deixalleria | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha adquirit un rodet compactador per a la deixalleria comarcal per un import de 31.944 euros finançats per l’Agència de Residus de Catalunya, que reduirà fins a quatre setmanes el trasllat dels residus, aconseguint optimitzar els recursos i incrementant la vida útil de les instal·lacions.  

Aquesta màquina, que permetrà la millora de la gestió de la deixalleria comarcal de Tremp, s’utilitza per compactar la fracció de fusta i així minimitzar-ne el volum i reduir les despeses de trasllat fins al gestor autoritzat. 

El president comarcal, Constante Aranda, ha indicat que aquest any 2018 es van recollir fins a 25 tipologies de residus diferents, cosa que fa necessària la compra de maquinària especialitzada que optimitzi els recursos i asseguri el màxim rendiment de les instal·lacions de la deixalleria. 

El rodet també s’emprarà amb altres fraccions com la ferralla, el plàstic o el rebuig. En el darrer any s’han recollit 300 tones de voluminosos, 53 tones d’electrodomèstics i 20 tones de vidre pla. Entre els residus especials, hi ha 3 tones de piles, 2’5 tones d’envasos de fitosanitaris, 5 tones d’oli vegetal o 1’5 tones d’oli mineral.

De les tres empreses que s’han presentat al concurs públic per la compra de la compactadora, n’ha resultat adjudicatària Palvi SL.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació