Dijous, 30 de maig de 2024
doctor music festival

Neix una plataforma per defensar que el Doctor Music es quedi al Pallars

Dissabte faran un acte reivindicatiu que comptarà amb una caravana de cotxes des de Tremp fins a Esterri i un concert als prats d'Escalarre

Redacció 26 de març de 2019 a les 11:48
Quimi Portet en una actuació, el passat juliol, als prats d’Escalarre | ACN
La incertesa que darrerament envolta el Doctor Music Festival, que s'ha de celebrar aquest mes de juliol a les Valls d'Àneu, i la possibilitat que abandoni el Pallars per un altre emplaçament amb menys traves burocràtiques ha portat a un grup de persones del Pallars Sobirà i del Pallars Jussà a constituir una plataforma de defensa del certamen. Exigeixen a les administracions que desencallin la situació i que per tant l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) doni el vistiplau per fer el festival en uns terrenys amb risc d'inundabilitat.

Dissabte han organitzat una caravana de cotxes des de Tremp fins a Escalarre i esperen que a mesura que vagin passant pels pobles del Pallars s’hi vagi sumant gent. Un cop a Escalarre, la plataforma ha organitzat un concert i es llegirà un manifest que traslladaran a tots els ajuntaments del Pallars perquè l’aprovin. Aquest col·lectiu de persones afirma que “no volen renunciar” al festival i lamenten que sempre siguin les traves burocràtiques les que no deixen prosperar projectes importants al Pallars.


La promotora del festival està actualment pendent de rebre els permisos de l'Agència Catalana de l'Aigua per poder tirar endavant el Doctor Music, i ja està buscant nous emplaçaments fora de les nostres comarques en el cas que aquest informe sigui negatiu. 

Una segona plataforma a les Valls d'Àneu

Paral·lelament també ha nascut la plataforma per la sostenibilitat de les Valls d'Àneu. Entre els diferents aspectes que reivindiquen hi ha el de la celebració del Doctor Music a Escalarre. En un manifest que ja van entregar al president de la Generalitat, Quim Torra, en la seva darrera visita al Pallars li reclamaven l'autorització per la celebració del festival per l'oportunitat empresarial, econòmica, laboral i de difusió que suposa.

Per últim justifiquen que fa 20 anys ja es va celebrar i es va respectar l'àmbit social, ambiental i econòmic del Pallars i volen que ara torni a ser així.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació