Dimecres, 24 d'abril de 2024
vent de port

El premi «Vent de Port» celebra el seu 25è aniversari

En un acte a La Lira de Tremp i en el qual es presentarà el recull dels millors contes de l’edició de l’any passat

Redacció 26 de març de 2019 a les 10:47
Imatge d’arxiu de la presentació d’una edició del Vent de Port | Biblioteca Maria Barbal
El proper diumenge, 31 de març, l’Espai Cultural La Lira de Tremp acollirà la presentació del llibre que recull el conte guanyador del premi Vent de Port 2018, obra de Joan Graell, i els que han estat escollits com a finalistes. A més, enguany l'acte servirà per celebrar els 25 anys de la creació d'aquest certamen literari per part de l'entitat trempolina la Casa del Sol Naixent.

L'acte comptarà amb la presència del guanyador, que va concórrer amb el conte Croquis d'un nu pintoresc, també l'alcalde de Tremp, Joan Ubach, i personalitats lligades al certamen com il·lustradors, guanyadors d'altres edicions i personalitats del món editorial. Durant l'acte s'hi representaran actuacions teatrals i musicals, totes protagonitzades per trempolins i trempolines. En acabar, hi haurà un piscolabis per a tots els assistents elaborat a partir d'una col·laboració amb el Comerç Associat de Tremp. 

L'Ajuntament de Tremp i la Casa del Sol Naixent han volgut acollir aquest acte a l'Espai Cultural la Lira per posar en valor tants anys d'esforç impulsant la creació literària en llengua catalana des d'un territori petit i a partir d'una entitat de lleure formada per joves. Autors d'arreu dels països catalans participen al premi dotat en 2.100 euros.

25 anys de Vent de Port

Aquest any se celebra la 25a edició del premi Vent de Port. Un quart de segle que ha servit per premiar 24 escriptors (n'hi ha un que s'ha endut el premi en dos ocasions) i per publicar 415 contes en els diferents reculls anuals. Les participacions publicades han anat sempre acompanyades d'una il·lustració feta per un total de 64 il·lustradors diferents. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació