Divendres, 26 d'abril de 2024
múixing

La «Snow Race by Gos Àrtic» proclama els seus primers campions

L’organització vol ampliar el nombre d’equips participants, així com la durada i les zones per a la segona edició de la prova

Redacció 27 de febrer de 2019 a les 09:53
La competició s’ha celebrat a les estacions de Baqueira Beret i Port Ainé | Gos Àrtic - Jordi Santacama
L’Snow Race by Gos Àrtic va tancar el passat divendres la seva primera edició amb la disputa de la sisena etapa a l’estació pallaresa de Port Ainé. Els corredors van completar un circuit de 17 quilòmetres que va servir per decidir els campions d’aquesta primera edició d’aquesta prova de múixing, que vol recuperar l’esperit de l’antiga Pirena.

Com en tota la prova, les temperatures baixes i el bon temps van permetre gaudir d’una neu en òptimes condicions per a la pràctica del múixing. En total, la Snow Race by Gos Àrtic ha comptat amb cinc dies de competició en què s’han celebrat 6 etapes, 4 diürnes i 2 nocturnes entre les estacions de Baqueira Beret i Port Ainé.

En esquijòring, el triomf ha estat per a la basca Larraitz Sorron, que ha estat acompanyada al podi per la catalana Marta Bosch i l’andalús José Maria Medina. En trineu amb 6 gossos, victòria contundent del basc Itoiz Armendáriz, que ha estat acompanyat al podi del català Teo Tarifa, júnior de la prova, amb només 16 anys, i del navarrès afincat a Canfranc, Joserra Lebrón. Finalment, en la categoria de fins a 12 gossos, corona de campió per al valencià Ismael Piñol, amb el català Carles Franch segon i el valencià Joaquín Sáez tercer.

El president de Gos Àrtic, Jacint Morist, s’ha mostrat molt satisfet de com s’ha desenvolupat aquesta primera edició de la prova, que qualifica d’“exitosa". Amb aquesta primera edició, l’organització espera haver “assentat les bases” d’una cursa que tingui “un llarg recorregut en el temps” i “es consolidi en el panorama nacional i internacional del múixing”, segons ha assegurat Morist.

De fet, l’organització ja comença a treballar en la segona edició de l’Snow Race, amb la voluntat d’ampliar el nombre d’equips participants, així com la durada de la prova i les zones on celebrar les diferents etapes.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació