Dijous, 25 d'abril de 2024
cicloturisme

La primera fase de la ruta cicloturística dels Llacs estarà a punt aquesta primavera

La proposta turística combinarà la bicicleta amb el recorregut i servei de tren Lleida - La Pobla de Segur i tindrà 98 quilòmetres ciclables

Redacció 11 de febrer de 2019 a les 11:20
Presentació de rutes cicloturístiques a Catalunya | Territori i Sostenibilitat
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha presentat les actuacions que està desplegant la Generalitat per a configurar una xarxa de vies cicloturístiques. El Pallars en serà protagonista amb la Ruta cicloturística dels Llacs.

Aquesta primavera entrarà en servei una primera fase de la Ruta dels Llacs, que combinarà la bicicleta amb el tren al llarg de la línia Lleida-la Pobla de Segur. El departament de Territori i Sostenibilitat està treballant per a configurar la ruta i així oferir un nou itinerari que posi en valor el territori del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà, en combinació amb el mode ferroviari al llarg de la línia Lleida – la Pobla de Segur.

Aquesta ruta, un cop completada, tindrà 98 quilòmetres ciclables entre Lleida, Balaguer i Sant Llorenç de Montgai, d’una banda del Montsec, i entre Cellers, Llimiana, Tremp i la Pobla de Segur, de l’altra banda. El tram intermedi de connexió entre Sant Llorenç de Montgai i Cellers travessant el Montsec, de 27 quilòmetres, es recorrerà en ferrocarril, per la configuració del terreny. En total, seran 125 quilòmetres i també connectarà amb la InterCatalunya, que uneix Lleida i Girona.
 
Actualment, s’està desenvolupant la primera fase de la ruta entre Lleida i Balaguer, i entre Salàs de Pallars i la Pobla de Segur, que es trobarà completament senyalitzada aquesta primavera. Aquesta travessa comptarà amb una senyalització d’orientació que s’ha dissenyat específicament, recollida en el Manual de senyalització d’orientació en rutes cicloturístiques i vies ciclistes.

Esport i turisme

El cicloturisme és el ciclisme de llargues distàncies, es tracta d'una activitat recreativa, esportiva i no competitiva que combina l'activitat física i el turisme. Consisteix a viatjar amb bicicleta i també visitar els llocs que es troben al llarg del recorregut. Així, esdevé un motor econòmic amb un gran potencial a Catalunya.

En la presentació, Gavín ha remarcat que “Lleida té un potencialitat cicloturístic que encara no hem explotat; tenim unes possibilitats molt importants que comencem a descobrir i hem de crear unes condicions perquè les puguem aprofitar”.Per fer-ho, Isidre Gavín ha posat de relleu la conveniència de teixir una aliança entre la Generalitat, els ens locals, els organismes de promoció turística i les associacions de la bicicleta.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació