1 de 10
doctor music festival

Informe desfavorable de l'ACA sobre la celebració del Doctor Music a Escalarre

Doctor Music confirma que examinarà la resolució de la Generalitat i farà els tràmits necessaris per adaptar-se a la normativa fixada

El poble d'Escalarre, al fons, i imatges dels terrenys en primer terme | ACN
per Jordi Ubach Llorens, 7 de febrer de 2019 a les 18:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha presentat una proposta de resolució que denega els permisos per a la celebració del Doctor Music Festival a Escalarre, segons ha pogut saber Pallars Digital. Ara s'obre un període de 10 dies en el qual les parts implicades -organitzadors i ecologistes- podran presentar al·legacions i que haurà de resoldre la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE).

L'informe considera que la zona és de flux preferent i, per tant, vulnerable per a la seguretat de les persones davant de possibles inundacions. Fonts de la promotora Doctor Music han confirmat que examinaran la resolució de la Generalitat i faran els tràmits necessaris per adaptar-se a la normativa fixada per les administracions.


Els permisos per a la celebració del Doctor Music, que afecten als municipis de la Guingueta d'Àneu i Esterri d'Àneu, inclouen un període que va des del 25 de juny -data prevista per a l'inici del muntatge- fins al 15 de juliol, coincidint amb el tancament del festival. L'afectació dels terrenys és de 140 hectàrees, amb una afluència diària de 55.000 persones i 15.000 llocs d'aparcament.

Ipcena i Rius amb Vida havien exigit ahir dimecres a l'ACA que "no dilatés més en el temps" l'emissió de la proposta de resolució per avalar o no que la pròxima edició del Doctor Music Festival es pugui celebrar als prats d'Escalarre on està prevista.


Els ecologistes consideraven que el pronunciament havia de ser desfavorable pel fet que part de la zona del recinte del festival "es troba en zona inundable" o bé en zona de "flux preferent", i més encara si es té en compte que la promotora "no va presentar cap document d'al·legacions" durant el tràmit d'audiència després dels canvis sol·licitats per l'ACA a l'organització per garantir la seguretat dels assistents.

Incertesa a pocs mesos del festival

Un cop emès el pronunciament de l’ACA i informades totes les parts, aquestes podran presentar-hi al·legacions. Posteriorment, l’Agència Catalana de l'Aigua haurà d'elevar la proposta de resolució a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), que serà qui haurà d'emetre la resolució definitiva i, per tant, autoritzar o no la celebració del festival.  
 

Neo Sala, amb un barret, conversa amb els alcaldes a Escalarre en imatge d'arxiu. Foto: ACN


Un cas que ve de lluny

La promotora del Doctor Music va demanar a l'ACA el 26 de juliol del 2018 els permisos per impulsar la celebració del Festival en una zona propera al riu Noguera Pallaresa i els seus afluents. El 30 de novembre del 2018 el tècnic encarregat de la tramitació de l'expedient va emetre un informe desfavorable a l'actuació sol·licitada i va atorgar deu dies perquè la promotora i les parts interessades poguessin examinar l'expedient i presentar-hi al·legacions. 

Passats els tretze dies, la promotora va sol·licitar una pròrroga per poder presentar proves i l'ACA els ho va concedir. El 21 de desembre, havent superat els terminis i sense que Doctor Music presentes cap al·legació, es dicta un informe desfavorable.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, de qui depèn l'ACA, argumenta que l'àmbit d'actuació del festival es troba en zona d'influència del riu Noguera Pallaresa i quatre afluents. Part de les instal·lacions relacionades amb el festival com escenaris, carpes, algunes zones d'acampada i zones d'aparcaments es troben prop del riu, uns espais que haurien d'evitar l'acumulació de persones. Quant a la zona de bars i carpes, es preveu que se situessin prop del riu d'Unarre, on tampoc es pot autoritzar activitats amb aglomeració de gent.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació