Dimecres, 24 d'abril de 2024
Dis la teva!

El Col·legi Maria Immaculada celebra el Dia de la Pau i la No-violència

L’acte al pati de l'escola ha estat molt emotiu, amb l’assistència i participació de mares, pares, padrins, padrines, alumnes i professorat

Redacció 5 de febrer de 2019 a les 11:48
L'alumnat de l'escola celebrant el Dia de la Pau | Col·legi Maria Immaculada
El dia 30 de gener, la Diada de la Pau al Col·legi Maria Immaculada de Tremp es va iniciar amb la desfilada de tots els alumnes, que es van col·locar per cursos a la pista poliesportiva, mentre s’escoltava una cançó de la Joana Raspall. Tot seguit, dos joves de 4t d'ESO van portar una pancarta on hi havia escrita la paraula pau en les diverses llengües que tenim representades al centre.

A continuació, la coordinadora de Pastoral, Rosa Maria Tarragona, va encetar l’acte llegint un manifest i va demanar un minut de silenci per la pau del món. Va ser impressionant veure com els més menuts de l’escola bressol també ho van respectar. Després una mare va dir en veu alta un poema.

Seguidament, tots els estudiants van ballar una coreografia de Macedònia; tot mostrant els palmells de les mans, ben aixecats a l’aire, en els quals havien pintat un cor vermell a la mà esquerra i el símbol de la Pau en blau a la mà dreta. En acabar tothom va cridar: “Visca la pau”, i es va cloure la jornada llençant diferents canons de confeti.

Fa més de 30 anys que la comunitat educativa del Col·legi Maria Immaculada duu a terme amb entusiasme aquest acte simbòlic de per la pau. Aquesta celebració és, per tant, un esdeveniment més per a contribuir a que els centres es converteixin en instruments de pau i d’enteniment entre persones de diferent formació, raça, cultura i religió.

No hem d’oblidar que l’escola és un reflex d’una societat amb la qual comparteix defectes, però en ella també s’educa per la vida i els alumnes hi adquireixen les capacitats i competències necessàries per una participació social activa.

Per tot això, hem de contribuir, a través de l’educació, a la conscienciació de tots en la construcció d’un món millor, un món més just i més humà que permeti que tots els individus tinguin les mateixes oportunitats per desenvolupar plenament les seves facultats en el si d’una societat democràtica, lliure, justa, responsable i en pau.

Col·legi Maria Immaculada
 

Com participar al Dis la teva?

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació