Divendres, 26 d'abril de 2024
agents rurals

Els Agents Rurals decomissen una caixa trampa sense autorització per atrapar petits mamífers

La caixa, localitzada al municipi de Sarroca de Bellera, no comptava amb amb l'autorització administrativa pertinent i podia haver atrapat espècies protegides

Redacció 1 de febrer de 2019 a les 09:13
Caixa decomissada de Les esglésies | Agents Rurals
Els Agents Rurals han denunciat un veí de Les esglésies, al municipi de Sarroca de Bellera, per tenir una caixa trampa per atrapar animals. El seu esquer era un mamífer petit que servia per atreure diferents depredadors, entre ells espècies protegides.

Tal com ha explicat el cap dels Agents Rurals al Pallars Jussà, Miquel Arilla a Pallars Digital, hi ha diferents caixes d'aquest tipus per la comarca, però totes necessiten autorització i complir una sèrie de condicions, entre elles, s'han de revisar dos cops al dia, per si han atrapat una animal i, si és així, poder-lo alliberar. Si no es compta amb l'autorització, es considera una infracció administrativa i s'aplica una sanció econòmica.

Entre les espècies protegides que poden quedar atrapades a les caixes trobem, per exemple, els gats salvatges, però també poden ser una trampa per mamífers petits com els gossos, els gats o les guineus. Aquestes caixes, amb autorització, tenen diferents usos. De vegades es col·loquen en zones on hi ha gallines per si hi volta una fagina, aleshores atrapen l'animal i els responsables de les caixes l'han d'alliberar posteriorment.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació