Divendres, 19 d'abril de 2024
pressupostos joves

Les 10 propostes dels pressupostos joves de la Pobla es votaran aquest divendres

Les iniciatives presentades es debatran en una assemblea a la Fàbrica de Cervesa Ctretze en un exercici de democràcia directa

Redacció 24 de gener de 2019 a les 12:16
Activitats de joventut durant a la Pobla | Bàrbara Chalamanch
Els i les joves de la Pobla han proposat 10 iniciatives als primers pressupostos participatius de joventut, vuit són de joves d’entre 12 i 17 anys i dues de joves d’entre 18 i 29. Les propostes es decidiran en assemblea aquest divendres a la Fàbrica de Cervesa Ctretze.

En l’àmbit del lleure, s’ha proposat la creació d’un espai jove al Casal Cívic, un curs de risoteràpia, una activitat de paintball a la Pobla i uns monòlegs científics. De l’altra, en l’àmbit d’esports, les propostes són una sortida d’esquí de muntanya, 100 hores d’esport consecutiu, un curs d’iniciació al barranquisme i la millora del parc de cal·listènia. Finalment, en l’àmbit cultural, es proposa crear un grup de batucada o percussió. Aquestes són les 10 propostes viables de les 14 que s’han rebut, cosa que l’ajuntament de la població valora molt positivament.

Marc Baró, regidor de joventut, remarca: “Si tenim en compte la població jove que hi ha a la Pobla, i ho comparem amb iniciatives similars que s’han dut a terme en altres municipis, la quantitat de propostes que hem rebut és bona”.

Primer any de la iniciativa

L’ajuntament ha posat en marxa els pressupostos participatius per primer any amb l’objectiu de responsabilitzar i crear mecanismes on totes les persones joves tinguin l’oportunitat de participar en les dinàmiques socials del municipi. És per això que totes les persones d’entre 12 i 29 anys estan convocades el divendres a les 19h a la Fàbrica de Cervesa Ctretze per decidir en assemblea quines són les propostes que es duran a terme durant el 2019.

Per prendre aquesta decisió, caldrà que els i les joves que han proposat les iniciatives les expliquin a l’assemblea i després es farà una votació col·lectiva i una d’individual. Les propostes escollides es duran a terme amb el lideratge de les persones que les hagin proposat i el suport tècnic i econòmic de l’Ajuntament de la Pobla.

Des del consistori conviden a totes les persones joves a participar a l’assemblea per fer un exercici de democràcia directa per decidir com gastar els diners públics destinats a activitats de joventut.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació