Divendres, 26 d'abril de 2024
hidroelèctriques

En Comú Podem porta la situació del riu Flamisell al Congrés dels Diputats

El diputat Jaume Moya ha presentat una bateria de preguntes al Govern per aclarir si la manca de cabal del riu és un delicte ecològic per part d'Endesa

Redacció 22 de gener de 2019 a les 10:48
Jaume Moya, a l’esquerra, durant una roda de premsa | ACN
El diputat d'En Comú Podem per LLeida Jaume Moya ha presentat al Congrés dels diputats una bateria de preguntes adreçades al Govern de l'Estat en relació a la situació del riu Flamisell. Recordem que fa unes setmanes la CUP de la Vall Fosca va denunciar que el riu baixava per sota del cabal ecològic en l'època en què les truites posen ous. Tot seguit, la Fiscalia de Medi Ambient va obrir diligències contra Endesa per delicte ecològic, tot i que l'elèctrica nega haver assecat el riu.

En Comú Podem considera que s'han d'investigar els fets i per això pregunta al Govern si disposa d'informació per part de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre respecte a la pèrdua de cabal al riu Flamisell i si coneix quins fets l'haurien ocasionat. També vol saber si ha rebut informació per part de la subdelegació del Govern a Lleida i si existeixen dades que corroborin els indicis de que Endesa podria ser la responsable dels fets.

A més, Moya ha preguntat si l'Administració considera raonable que l'aprofitament hidroelèctric pugui deixar sense cabal un riu i quines sancions s'haurien d'aplicar en el cas que es confirmessin els fets. Finalment, interpel·la al Govern sobre si té intenció d'obrir una inspecció per aclarir la situació i examinar si la manca de cabal ha afectat a la flora i fauna del riu.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació