Dissabte, 20 d'abril de 2024
IRPF

La devolució de l'IRPF per maternitat i paternitat de 2016 i 2017 ja es pot sol·licitar

Hisenda calcula que es retornaran 1.200 milions d'euros a un milió de pares i mares

Redacció 8 de gener de 2019 a les 12:31
El formulari d'Hisenda ja està disponible | Europa Press
La devolució de l'IRPF per aquells que van cobrar la baixa de maternitat i paternitat del 2016 i 2017 ja poden reclamar-la a Hisenda. El ministeri calcula que es reintegraran uns 1.200 milions d'euros a més d'un milió de pares i mares.

Hisenda ja va posar en marxa fa uns dies un formulari des del qual tramitar la sol·licitud i demanar la devolució de l'impost retingut. Com es pot fer la reclamació i, sobretot, qui pot fer-la? Us ho expliquem de manera breu i concisa:

Quins pares i mares poden omplir ja el formulari?

Els que hagin cobrat la baixa de maternitat i paternitat del 2016 al 2017 ja la poden reclamar.

Com es pot reclamar?

El procés és senzill. El formulari ja és actiu al web de l'Agència Tributària estatal. Els interessats han de seguir els passos que s'hi indiquen un cop hagin clicat a l'apartat "sol·licitud telemàtica". Només cal facilitar-hi l'any en què es va cobrar la prestació i el número de compte on es vol que s'ingressin els diners.

Quants diners es cobraran?

Segons càlculs facilitats per la mateixa Agència Tributària, les mares cobraran uns 1.600 euros de mitjans i els pares, uns 383.

Per quan es preveu el retorn complet?

Tal com explica la ministra Maria Jesús Montero, el càlcul amb què treballa el govern espanyol és que a l'abril del 2019 ja s'hagi tornat tot. 

Quant costarà aquesta mesura?

Moncloa estima que tindrà un cost de 1.200 milions d'euros. En aquest sentit, Montero posa sobre la taula el "compromís" de l'executiu per fer extensiu aquest reajustament als funcionaris: "Ens comprometem a proposar aquest canvi legislatiu que permeti també als funcionaris i a les funcionàries la compensació per l'IRPF que se suporta durant els permisos de paternitat i maternitat".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació