Dimarts, 25 de juny de 2024
llibres

Joan Obiols presenta a Sort «Viatge universal pel Pirineu, si la muntanya fos el món»

Es tracta del sisè volum d'aquesta obra, que es centra en el Pallars Sobirà i aposta per recuperar l'autoestima dels habitants de l'Alt Pirineu

Redacció 7 de gener de 2019 a les 11:36
Ponents de la presentació del llibre d'Obiols | Biblioteca Pública de Sort
L'escriptor alturgellenc Joan Obiols ha presentat a l'Oficina de Turisme del Pallars Sobirà la seva darrera obra, el volum sisè del seu particular viatge universal pel Pirineu, centrat amb el Pallars Sobirà. L'obra, titulada Viatge Universal pel Pirineu, si la muntanya fos el món. Vol. 6. Per terres del... Pallars Sobirà: Aigües braves i sort, entre la Pica d'Estats i la Sal de l'Exposició Universal, es tracta d'una iniciativa editorial conjunta d'Editorial Andorra i Edicions Salòria que ja ha vist la publicació d'altres volums dedicats a diferents indrets del Pirineu.

A l'acte hi han intervingut Joan Obiols, autor de l'obra, Raimon Monterde, alcalde de Sort, Pere Bàscones, regidor de Cultura, acompanyats de Marta Lluvich, periodista, Núria Garcia Quera, escriptora, i Vanesa Freixa, dinamitzadora sociocultural i il·lustradora, en representació de les persones que formen part del paisatge humà del llibre.


Un homenatge als habitants del territori

Aquest projecte literari representa la culminació, i el comiat pel que fa referència al Pallars Sobirà, de l'obra literària de Joan Obiols, que ha estat qualificat pels ponents de "gran activista pirinenc" i que, amb 14 llibres publicats, s'ha distingit per copsar el ritme vital, tant en els seus llibres com en la ràdio i la premsa escrita, de més de 700 pobles de l'Alt Pirineu, Aran i Andorra.

Obiols ha visitat aquests indrets en nombroses ocasions per donar veu a les persones que hi habiten i recordar la història de personatges i fets destacats de la zona, sempre amb l'objectiu que els veïns i veïnes recuperin l'autoestima.

El llibre transporta a lector a les converses que tenen lloc al Baix, el Mig i l'Alt Pallars, des de l'entrada per la Vall de Baén a Gerri de la Sal fins a la sortida per Espot, a la vall de l'Escrita. Qui llegeixi el llibre, reconeixerà els pobles, els paisatges i les persones que hi surten, homes i dones pallareses que s'han distingit per la seva tasca en el món de l'art i les lletres, amb iniciatives empresarials o en el món de la política local o bé, tot sovint, ajudant a sobreviure els nuclis petits de població que han quedat pràcticament deserts.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació