Dimecres, 24 d'abril de 2024
consell comarcal del pallars jussà

El Consell Comarcal del Jussà presenta un pressupost de 12,4 milions d'euros

El pressupost pel 2019, un 20% superior al de l'any passat, ha estat el punt més destacat de l'últim ple de l'any

Redacció 31 de desembre de 2018 a les 10:31
L'embassament de de Sant Antoni atrau cada estiu centenars de banyistes | Jordi Peró
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha presentant al ple del passat divendres el pressupost per a l’any 2019, que ascendeix a 12.417.000 euros, un 20% més que l’any anterior. Aquesta xifra inclou per primer cop una partida d’un milió d’euros que correspon a la gestió de les 13 depuradores d’aigües residuals que hi ha a la comarca, ja que a partir d’aquest 2019 el Pallars Jussà exercirà com administració en matèria de depuració d’aigües.

Per altra banda, un 30% del pressupost es destinarà a inversions, entre les quals destaca una partida de 620.000 euros per a la creació d’un itinerari d’uns 20 quilòmetres per fer a peu o en bicicleta. Aquest connectarà les rutes ja existents de l’embassament de Sant Antoni i de Terradets. Un cop executat, aquest recorregut tindrà un total de 30 quilòmetres amb trams pels marges dels embassaments i del riu, tot passant per zones arbrades, platges d’aigua dolça (com la del Piolet a Salàs), espais històrics (com el pont romànic de Serós o el pou de gel de Talarn) i espais naturals (com la verneda de Palau o el mirador dels ocells a Terradets).

A més, aquest itinerari serà apte per a tots els públics i estarà disponible tot l’any, amb l’atractiu afegit que s’hi podrà accedir amb el tren des de qualsevol de les cinc estacions per les quals discorre l’itinerari (Cellers, Guàrdia de Noguera, Tremp, Salàs, La Pobla de Segur).

El president del Consell Comarcal, Constante Aranda, ha volgut destacar l’increment progressiu de les subvencions aconseguides per l'ens que presideix a través de fons europeus i de la participació en diferents programes, principalment de la Generalitat, però també de la Diputació de Lleida, que permeten millorar els serveis i implementar-ne de nous.

Dotacions per als serveis tècnics i accions socials

El pressupost pel 2019 també inclou els diversos serveis que presta el Consell Comarcal, entre els quals destaca la dotació per a la gestió del servei de recollida i tractament de residus, una partida per a serveis tècnics i d’atenció als ajuntaments i a l’Oficina Jove, que gestiona programes formatius i de desenvolupament per a joves, així com per a l’Epicentre, l'oficina comarcal de turisme i centre de visitants del Geoparc.

Aquest pressupost també aposta per a l’increment i millora del serveis d’atenció a les persones, com són les partides per al funcionament del nou servei per a l’autonomia personal, el banc d’ajudes tècniques o el suport a entitats del tercer sector que fan actuacions d’inserció ocupacional o presten serveis per a persones amb discapacitat o problemàtica de salut mental.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació