Dissabte, 20 d'abril de 2024
govern espanyol

Crespín es reuneix amb les autoritats de Vilamitjana, la Torre de Capdella i Senterada

Han estat reunions de treball per atendre les necessitats dels municipis, com frenar el despoblament rural a Vilamitjana o millorar les vies de comunicació a la Vall Fosca

Redacció 21 de novembre de 2018 a les 09:48
El subdelegat amb el president de l'EMD de Vilamitjana | Subdelegació del Govern
El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, s’ha desplaçat aquest dimarts al Pallars Jussà per mantenir reunions de treball amb el president de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Vilamitjana i els alcaldes de la Torre de Capdella i Senterada.

La primera reunió ha estat a l’EMD de Vilamitjana, que depèn de l’Ajuntament de Tremp, on el seu president, Francisco Martínez Santos, ha explicat a Crespín la necessitat de generar iniciatives o actuacions que puguin evitar la progressiva despoblació dels nuclis petits com Vilamitjana.

En aquest sentit, José Crespín ha recordat que el Govern de Pedro Sánchez ha posat en marxa el Comissionat davant el Repte Demogràfic, “conscient que és un dels grans reptes a treballar des de les polítiques públiques, que requereix una estratègia nacional i el consens d’altres administracions i entitats”.

Impulsar la memòria històrica

Posteriorment, José Crespín s'ha reunit amb l’alcalde de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau, amb qui ha recorregut bona de la Vall Fosca i els seus 19 nuclis de població. El manteniment de la xarxa de vies de comunicació entre aquestes poblacions és, segons Dalmau, una de les prioritats de l'Ajuntament, que té un dels termes municipals més grans de Catalunya.
 

El subdelegat amb l'alcalde de La Torre de Cabdella. Foto: Subdelegació del Govern


Crespín i Dalmau també han visitat el Museu de la Central de Cabdella i els diferents espais que repassen la història de la central hidroelèctrica, les persones que hi van treballar i els canvis econòmics, socials i d’infraestructures que va portar a la zona.

En aquest sentit, el subdelegat del Govern ha valorat positivament la tasca de recuperació de la memòria patrimonial que porta a terme l’Ajuntament de la Torre de Capdella i ha assenyalat que “estudiarem les possibilitats de col·laboració per continuar impulsant aquesta tasca de recuperació com a eina estratègica per a la projecció turística de la Vall Fosca”.

Es dona continuïtat a les visites pels municipis de la zona

Finalment, Crespín ha finalitzat les visites de treball amb una reunió amb l'alcalde de Senterada, Antoni Toló. Segueix així, la ronda de visites que el subdelegat del Govern Espanyol a Lleida fa arreu del territori amb l'objectiu de prendre nota de les necessitats dels municipis.

Tal com informàvem a Pallars Digital, el setembre passat Crespín es va reunir amb l'alcaldessa de Talarn, Inés Moré, i amb els batlles del Baix Pallars, Josep Maria Semino, i de Salàs de Pallars, Francesc Borell. Al mes de juliol també es trobava amb Joan Ubach, alcalde de Tremp, i aprofitava l'ocasió per reunir-se amb la Delegada del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació