Divendres, 19 d'abril de 2024
jocs olímpics d'hivern

ERC organitza trobades per debatre sobre els Jocs Olímpics al Pirineu

Es facilita un espai de diàleg amb la ciutadania per opinar sobre la proposta dels Jocs Olímpics d’Hivern

Redacció 9 de novembre de 2018 a les 12:08
Taula Permanent de Treball per a una candidatura per als Jocs d'Hivern 2030. | Ruben Moreno
La Federació Regional d’ERC a l’Alt Pirineu i l’Aran ha organitzat per a les properes setmanes un seguit de trobades a nivell comarcal per tal de saber quina és l’opinió de la gent envers la proposta de Jocs Olímpics d’Hivern al Pirineu.

El seu objectiu és escoltar la ciutadania i copsar l’opinió que té el territori i així poder fer partícip al Pirineu d’aquelles decisions que l’afecten. D'aquesta manera, la formació condicionarà el seu posicionament cap a la proposta de Jocs Olímpics un cop realitzats els debats i extretes les conclusions.

Les dues primeres trobades són aquest dissabte i es duran a terme a l’Aran i a l’Alta Ribagorça. Les sessions al Pallars seran a finals de novembre, concretament el dia 24, a l'Epicentre de Tremp a les 11h del matí, i a les 17h a l'Ajuntament de Sort.

Projecció internacional dels Pirineus?

Actualment, el Comitè Olímpic Internacional (COI) ha atorgat el seu aval per treballar en la candidatura Pirineus - Barcelona pels Jocs d'hivern del 2030. L'aval de l'organisme fa possible la següent fase: formalitzar la precandidatura un cop s'hagi constatat que el territori compta amb les infraestructures necessàries per poder acollir l'esdeveniment.

La Generalitat espera tenir en tres mesos un dossier tècnic com a estadi previ per elaborar la precandidatura i veure si s'adiu al "projecte de país", sota criteris de sostenibilitat i amb l'objectiu de situar el Pirineu i Catalunya en els mapes internacionals.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació