Dimecres, 24 d'abril de 2024
sanitat

Vaga de metges als CAP del 26 al 30 de novembre

La convocatòria respon a les reclamacions dels metges de manca de plantilla i l'excés de feina i condicions laborals precàries

Redacció 7 de novembre de 2018 a les 12:30
Exterior del CAP Osona, a la plaça Divina Pastora de Vic | Adrià Costa
Es confirma la vaga. El sindicat Metges de Catalunya ha cridat a la vaga els 5.700 metges dels Centres d'Atenció Primària (CAP) entre el 26 i el 30 de novembre. La convocatòria de vaga, que feia dies que es plantejava, respon a les queixes dels metges de manca de personal, i de l'excés de feina i condicions laborals precàries que comporta. Els facultatius assenyalen que tot plegat repercuteix en la qualitat del servei.

El sindicat, majoritari en el sector, reclama la reposició de 920 professionals "perduts amb les retallades", i la disminució de càrregues assistencials, limitant-les a 28 visites diàries per consulta. Demanen igualment la recuperació del poder adquisitiu "arrabassat des del 2010" i que xifren en prop d'un 30%.

També en relació a les retallades posteriors a la crisi de fa 10 anys, reivindiquen incrementar el pressupost sanitari destinat al nivell bàsic assistencial. Els convocants criden a secundar l'aturada davant d'una situació que qualifiquen "d'extremament crítica".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació