Divendres, 19 d'abril de 2024
atletisme

La Pobla donarà el tret de sortida al circuit escolar de cros de la Diputació

Es preveu una participació total de 4.500 escolars i unes 120 entitats

Redacció 6 de novembre de 2018 a les 13:23
Circuit Escolar de Cros 2018 | Diputació de Lleida
El vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Eloi Bergós, ha presidit aquest dilluns la presentació del Circuit Escolar de Cros - Jocs Esportius Escolars de Catalunya - Trofeu Diputació de Lleida, que inclou nou proves (vuit de cros i la final territorial) que es disputaran de novembre a febrer, amb una previsió estimada superior als 4.500 participants i 120 entitats; més de la meitat escoles.

La Pobla de Segur serà la primera localitat on es disputarà el circuit, aquest 11 de novembre. La seguiran, Sidamon, el 2 de desembre; Balaguer, el 13 de gener; Bellvís, el 20 de gener; Arbeca, el 27 de gener; Juneda, el 3 de febrer; Agramunt, el 10 de febrer; les Borges Blanques; el 17 de febrer, i Golmés, el 24 de febrer.

L’acte de presentació també ha comptat amb la participació de Joan Ubach, president de l’Agrupació de Consells Esportius de les Terres de Lleida, Josep Maria Roy, secretari de l'Agrupació, i Joan Segura, representant territorial de l’esport a Lleida.

En la seva intervenció, Eloi Bergós ha destacat la iniciativa perquè fomenta el valor de l’esport entre els escolars, mentre que Joan Ubach ha subratllat el suport de la Diputació perquè aquesta competició es pugui celebrar en la seva 4a edició. Per a Joan Segura, l’èxit del projecte rau en la capacitat de sumar sinergies, del treball conjunt entre entitats i clubs participants.

Foment de l'esport net

En relació amb les proves, les categories d’aquesta nova edició són nou: veterà i sènior, júnior, cadet, infantil, aleví, benjamí, prebenjamí i pollets (oberta aquesta darrera a alumnes de P2, P3, P4 i P5).  De fet, tal com ha destacat Josep Maria Roy, l’increment majoritari de participants es registra a les edats més primerenques i això fomenta també que els pares i les mares participin en les curses.

En el marc de la competició també es farà difusió del programa Re-valoritza’t, que promou la Taula Assessora de l’Esport Lleida i de la campanya d’UNICEF que porta per nom Gotes per al Níger. Un any més, els organitzadors valoraran i premiaran les bones conductes, tant dels esportistes com dels entrenadors i públic en general, dins del programa de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) Jo sempre hi guanyo.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació