Dimarts, 23 d'abril de 2024
comerç

La Generalitat reconeix els 100 anys de la carnisseria Casa Fonso de la Torre de Capdella

El president de la Generalitat i la consellera d'Empresa han presidit la 18a edició dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i als Establiments Centenaris de Catalunya

Redacció 10 d'octubre de 2018 a les 10:01
Casa Fonso, a la Vall Fosca, un establiment centenari | Vall Fosca
La carnisseria i xarcuteria Casa Fonso, de Torre de Capdella, ha rebut el Premi de la Generalitat de Catalunya als Establiments Comercials Centenaris, un guardó que distingeix establiments de més de 100 anys d'història per la seva trajectòria al servei del comerç. Un total de 23 establiments, entre ells Casa Fonso, han rebut el coneixement, i 12 més s'han premiat pels seus 150 anys o més d'història.

Casa Fonso és una botiga de queviures ubicada al centre de la Vall Fosca al nucli de la Torre de Capdella, on es poden adquirir una gran diversitat de productes d’elaboració artesana com mel, paté, xolís, secallona, botifarra, bull d’ou, foie-gras, formatge de tupí, d’ovella i cabra, entre molts altres productes. També destaca per l’elaboració de carns com la de corder pallarès, porc i vedella.

El lliurament de premis s'ha celebrat aquest dimarts 9 d'octubre i ha estat encapçalat per Quim Torra, president de la Generalitat, i Àngels Chacón, consellera d'Empresa i Coneixement. En l'acte també es feia entrega dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial, que són el reconeixement del Govern a les iniciatives més innovadores en comerç.
 

Chacón, Torra, i la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, durant lacte. Foto: Generalitat


Comerços amb personalitat
 
"Quan parlem de comerç parlem de cohesió, veïnatge, dinamisme", ha destacat la consellera Chacón, "parlar de comerç vol dir parlar de les persones, dels comerços amb personalitat. Vol dir innovar des de la tradició. Empreses que utilitzeu les mateixes receptes que fa 200 anys sense oblidar l’R+D”.

Àngels Chacón ha aprofitat per fer un anàlisi ràpida del sector i els seus reptes: “Genereu activitat econòmica, sumeu el 16% del PIB. Sou sense cap mena de dubte empresaris i empresàries. Som conscients també del procés de transformació en què es veu immers el sector degut als canvis d’hàbits dels consumidors, accentuats per la integració de noves tecnologies, que afrontarem conjuntament”.
 

Consulta els establiments i comerços premiats

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació