16 d'abril de 2024
cursa escolar

180 nens i nenes participen a la Rialp Matxixics

La 6a edició de la cursa de muntanya per escolars ha recaptat uns 300 quilos de menjar pel Banc d'Aliments del Pallars Sobirà

Redacció 9 d'octubre de 2018 a les 11:47
Una de les participants a la cursa escolar de Rialp | Rialp Matxixics
Aquest diumenge 7 d'octubre, 180 atletes del Pallars Sobirà i d'altres comarques de Catalunya i d'Andorra s’han donat cita a Rialp per participar a la 6a edició de la Matxixics. Aquesta cursa de muntanya aplega als escolars d’arreu de la comarca i de territoris veïns i està oberta a tots els nens i nenes que vulguin viure una experiència d'alçada.

La inscripció a la cursa, que té un caràcter solidari, ha estat gratuïta per a tots els participants. Tan sols havien de portar, a la retirada del dorsal, algun dels aliments suggerits per l'organització per tal de poder participar en un recapte pel Banc dels Aliments del Pallars Sobirà mitjançant la Creu Roja, que ha aconseguit uns 300 quilos d'aliments.

La cursa ha constat de tres circuits segons la categoria dels corredors

La cursa ha comptat amb el suport de joves corredors locals i de la comarca, antics participants de la Rialp Matxixics que han acompanyat els nens i nenes al llarg del recorregut per animar-los i ajudar-los. L'esdeveniment esportiu ha estat organitzat per l’Ajuntament de Rialp, l’equip de voluntariat de la Matxicots i el suport dels diferents agents de seguretat i d'entitats públiques i privades.
 

La cursa està oberta a tots els nens i nenes que vulguin viure una experiència de muntanya. Foto: Rialp Matxixics



Els i les participants han optat a tres circuits diferents: la Super Matxixics, de 5 quilòmetres i 200 metres de desnivell positiu, per als més grans (cadet, infantil i aleví);  la Trail Matxixics, de 3,5 quilòmetres i 125 metres de desnivell positiu, per a les categories benjamins i pre-benjamins, i la Mini Matxixics, d’1 quilòmetre i 50 metres de desnivell positiu, per a les categories dels més menuts (P3, P4 i P5).

Al creuar la línia de meta, tots els infants i joves han rebut un detall i una medalla que acredita que han acabat la cursa.
 

Consulta els podis dels i les participants a la 6a edició de la Matxixics

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació