Divendres, 26 d'abril de 2024
mines

La CUP denuncia «pressions» de l'empresa que lidera el projecte miner a Salau

Segons la formació política, la consultora ambiental contractada per NeoMetal Spania SL vol reunir-se amb les entitats i organismes que s'han posicionat en contra les prospeccions mineres

Redacció 8 d'octubre de 2018 a les 11:17
NeoMetal Spania SL vol investigar sobre la possible extracció de wolframi i or a l'Alt Àneu | ACN
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha comunicat que la consultora Amphos21 "ha contactat amb representants d'ens i entitats del territori, que públicament s'han posicionat en contra de les prospeccions mineres a la vall de Bonabé, per reunir-s'hi la setmana vinent". Amphos 21 està contractada per l'empresa NeoMetal Spania SL, l'encarregada de preparar la documentació ambiental del projecte d'investigació minera a l'Alt Àneu.

Entre les entitats contactades s'hi troben la plataforma Salvem Salau, l'Entitat Municipal Descentralitzada d'Isil i Alós i l'Ajuntament de l'Alt Àneu. La consultoria ha argumentat que es troba fent un "estudi de percepció social" per conèixer els dubtes i les preocupacions que el projecte genera sobre el territori, però per la CUP "no és gens casual que aquestes reunions es convoquin dies abans que finalitzi el període per a presentar al·legacions a la memòria ambiental, que la mateixa empresa ha redactat". 

De fet, l'empresa ambiental ha contactat amb totes les entitats que es van personar com a interessades per rebre la documentació ambiental pendent d'esmenar. Des de la formació independentista s'interpreta aquesta pràctica com "un intent clar i direccionat que persegueix l'objectiu de desmobilitzar l'oposició contra el projecte miner".

L'organització política alerta sobre les pràctiques especulatives del sector

Alhora, la CUP recorda que la plataforma francesa Stop Mine Salau va demostrar com NeoMetal France (que opera a l'antiga mina de Salau de la vesant francesa, a l'Arieja), realitzava pràctiques especulatives que "en moltes ocasions, només són operacions per blanquejar capitals procedents de paradisos fiscals".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació