Dimarts, 23 d'abril de 2024
ocupació turística

Les comarques de Lleida tanquen la temporada d'estiu amb xifres «rècord»

El nombre de viatgers i pernoctacions durant juny, juliol i agost s'ha incrementat un 0,27% en relació amb els mateixos mesos del 2017

Redacció 1 d'octubre de 2018 a les 09:24
El barranquisme és una de les activitats que ofereix el Pallars | Arxiu
Les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida han tancat la temporada d'estiu per sisè any consecutiu amb un increment de viatgers i pernoctacions respecte a l'any anterior. En ambdós casos, les xifres registrades durant juny, juliol i agost s'han incrementat un 0,27% en relació amb els mateixos mesos del 2017, de forma global en els diferents establiments dels sectors d'hoteleria, turisme rural, apartaments turístics i càmpings lleidatans.

Cal tenir en compte, però, que aquests resultats són encara provisionals a l'espera de les dades de l'INE del mes de setembre. La demarcació haurà rebut així aquest estiu més de 610.000 viatgers i assolit 1.750.000 de pernoctacions entre les diferents modalitats d'allotjament turístic, al marge de les segones residències. Aquestes dades situarien l'estiu del 2018 com el millor de tots els temps i per sobre de les xifres obtingudes l'any 2007, considerades com les millors fins ara, segons el Patronat de Turisme.

També les activitats de turisme actiu han tingut un bon comportament aquest estiu, si bé caldrà esperar al final de la temporada, a meitat d'octubre, per acabar de passar balanç, però els diferents responsables del sector calculen haver assolit un increment de les activitats al voltant d'un 3,7 % més que l'any anterior, complint les previsions inicials. 
 

Dos embarcacions de ràfting en ple descens aquest mes d’abril. Foto: ACN


El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, ha expressat la seva satisfacció per aquests "bons resultats". Alegre ha subratllat la necessitat de continuar treballant conjuntament el sector públic i privat per millorar la presència als mercats internacionals i alhora intensificar les accions promocionals al mercat estatal i de proximitat.

Tendència a l'alça des del 2013

Des del 2013 el sector turístic de les comarques de Lleida manté una tendència de creixement positiu. L'any 2017 es va tancar amb un increment d'un 6,4% en el nombre de pernoctacions i un 5,9% en el de viatgers, mentre que el 2016 va cloure amb un increment del 12% més de turistes i de pernoctacions que l'estiu del 2015, i aquest darrer, al seu torn, va ser millor que el 2014 amb un 4,37% més de pernoctacions.

Més viatgers estrangers però amb menys dies d'estada

El turisme estranger, per la seva banda, ha mantingut un comportament desigual entre els viatgers i les pernoctacions en relació amb l'any anterior. Mentre que el nombre de viatgers ha augmentat un 5,4%, la mitjana de dies d'estada s'ha reduït, un fet que ha suposat una reducció en el nombre de pernoctacions d'un 8,5 %.

L'oferta d'allotjament turístic reglat aquest 2018 a les comarques de Lleida, entre hotels, càmpings, turisme rural, apartaments turístics, refugis, instal·lacions juvenils i albergs, és d'uns 1.306 establiments i 56.562 places, unes dades molt similars a les de la temporada anterior. Si se sumen a aquestes xifres els Huts, els pisos d'ús turístic, el total se situa en 3.553 establiments i 68.920 places.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació