Dijous, 25 d'abril de 2024
Leader

Convocats els ajuts Leader que destinaran 928.000 euros a l’Alt Pirineu i Aran

L’objectiu dels ajuts és generar activitat econòmica en zones rurals i la creació i manteniment de llocs de treball

Redacció 20 de setembre de 2018 a les 11:17
Els ajuts busquen crear activitat econòmica i fixar la gent al territori | Toni Coromina
El Departament d’Agricultura ha convocat els ajuts destinats a l’aplicació del desenvolupament local participatiu Leader corresponents a l’any 2018 per un import total de 7.666.666 euros, dels quals, tal i com va avançar Pallars Digital, prop d’un milió -928.455,55 euros- aniran destinats al Consorci Leader Pirineu Occidental, que engloba les comarques pallareses, l’Alta Ribagorça i la Val d'Aran. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el proper 17 d’octubre.

L’objectiu principal d’aquests ajuts és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals i la creació i/o manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves. Estan adreçats principalment a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.

Els ajuts destinats a aquesta quarta convocatòria 2014-2020 són cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i aniran a càrrec d’una partida pressupostària del Departament, dotada amb un import màxim de 4.370.000 euros per a l’any 2020, la qual cosa suposa el 57% del finançament d’aquests ajuts. La resta, 3.296.666 euros, anirà a càrrec del fons FEADER.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació