Divendres, 26 d'abril de 2024
premis

La Generalitat reconeix Oriol Ruiz i Pep Fillat pels èxits assolits el 2017

Ruiz ha rebut el premi “Fita esportiva" i un guardó especial com a millor esportista amb altres capacitats

Redacció 20 de setembre de 2018 a les 10:43
Oriol Ruiz, al centre, recollint un dels guardons | Esports
La Generalitat de Catalunya ha reconegut aquest dijous al vespre fins a 75 esportistes i dos clubs de l’Alt Pirineu i Aran que van destacar pels seus mèrits esportius durant l’any 2017. Entre els guardonats, en un acte que ha tingut lloc al cinema Ribagorçana del Pont de Suert, hi figuren els pallaresos Oriol Ruiz, que competeix en eslàlom en cadira de rodes, i el submarinista Pep Fillat.

Un dels grans triomfadors de la nit ha estat el trempolí Oriol Ruiz, ja que ha estat l’únic esportista que s’ha endut dos premis. El primer, de categoria especial com a millor esportista masculí amb altres capacitats. El segon, lliurat en aquesta edició per primera vegada, el premi Fita esportiva per haver assolit el rècord d’Espanya d’eslàlom en la prova WSB1 en categoria Infantil.  

Dels 75 guardons individuals, 39 han correspost a esportistes masculins i 36, a femenins. Pertanyen a 20 clubs i entitats, 16 dels quals del mateix territori de l’Alt Pirineu i Aran, i s’inclouen en 10 disciplines esportives o federacions. A banda de Fillat i Ruiz, entre els esportistes pirinencs distingits hi ha Kilian Jornet (esquí de muntanya), Tòn Cónsul (esports d’hivern), Miquel Travé i Núria Vilarrubla (Piragüisme) i el Club Curling Val d’Aran.

L’acte ha estat presidit pel secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, la delegada del Govern, Rosa Amorós, i l’alcalde Josep Antoni Troguet. També hi ha pres part el representant territorial d’Esports, Joan Segura, entre altres autoritats.  A tots els esportistes i equips guardonats se’ls ha lliurat una reproducció de la litografia Castellers i escacs de l’artista arrelat a Lleida, Isidre Mercadé.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació