Diumenge, 21 d'abril de 2024
economia

Els salaris dels treballadors públics augmentaran un 1,95%

Els sindicats avisen que hi haurà un "conflicte seriós" si no es recuperen ja les pagues pendents del 2013 i 2014

Redacció 19 de setembre de 2018 a les 10:09
Concentració de treballadors davant el Departament de Treball aquest dimarts | ACN
El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública impulsarà un decret per incrementar fins a l'1'95% la massa salarial dels treballadors i treballadores de la Generalitat. S'aplicarà l'increment màxim de l'1,75% autoritzat per la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat i un 0'25% addicionals, tot i que els sindicats apunten que un 0'20% serien de fons addicionals i no està concretat com i a qui es pagarà.

Aquest augment és l'acordat en la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics, que s'ha celebrat aquest dimarts i en el que han participat representants de CCOO, UGT i Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), que s'ha aixecat de la taula a mitja reunió en desacord amb el que s'estava negociant. D'una banda, perquè no s'ha parlat de la recuperació de les pagues pendents del 2013 i 2014, tot i que ja no constava en l'ordre del dia. Sobre això, el coordinador de l'àrea pública de CCOO a Catalunya, Joan Maria Sentís, ha alertat que "si no es posen les piles" en aquest tema "hi haurà un conflicte seriós".

Durant la reunió, unes 200 persones s'han manifestat davant la seu del Departament de Treball per reclamar que se'ls paguin els diners que els deuen. La voluntat del Govern és aplicar de "manera immediata" aquests increments. Així, l'augment es percebrà amb caràcter retroactiu d'un 1,5% el pròxim 1 de gener, mentre que el 0'25% corresponent a l'assoliment dels objectius del PIB té retroactivitat a 1 de juliol. Els treballadors públics també percebran el 100 de la retribució en cas de baixa laboral des del primer dia.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació