Dijous, 25 d'abril de 2024
mines

«Salvem Salau» considera que ha arribat el moment de la mobilització social

El projecte d'investigació minera per a cercar or i wolframi a la Vall de Bonabé ja es troba en fase d'avaluació ambiental

Redacció 18 de setembre de 2018 a les 09:34
Trobada oberta de la plataforma el passat diumenge a Isil | Salvem Salau
La plataforma Salvem Salau, creada per oposar-se a les mines que es volen construir a la zona de Bonabé, a l’Alt Àneu, ha anunciat que “ha arribat el moment de la mobilització social" per lluitar contra l’explotació dels recursos del territori. El projecte d'investigació minera per a cercar or i wolframi a la Vall de Bonabé ja es troba en fase d'avaluació ambiental.

L'empresa Neometal Spania SL, una filial de la multinacional australiana Apollo Minerals Limited, ja ha presentat el document per la sol·licitud d'inici d'avaluació d'impacte ambiental simplificada al Departament de Territori. La plataforma lamenta que d’aquesta manera només podran presentar al·legacions els organismes i entitats que hagin rebut el document, entre els quals es troba la plataforma Salvem Salau.
 
La plataforma també ha denunciat “la manca de connexió entre els diputats i el territori afectat” en referència a la contradicció que consideren que suposa el fet que el Consell Comarcal del Pallars Sobirà aprovés per unanimitat el juliol passat una moció de rebuig als projectes miners sorgits a la comarca, mentre que la Comissió d’Empresa del Parlament va tombar el passat dijous una proposta de resolució que anava en la mateixa línia.

Salvem Salau recorda els “elevats impactes" que suposaria pel medi natural l’execució de la fase de sondeig, amb sis perforacions d'uns 150 metres de profunditat, aproximadament, en unes roques calcàries totalment fracturades. La plataforma no entén per què es poden permetre unes pràctiques mineres “tan agressives” en una zona tan “ecològicament sensible” que és hàbitat de nombroses espècies protegides, entre elles l'os bru.

Amb l’objectiu d’analitzar la situació del projecte, la plataforma va convocar una trobada oberta el passat diumenge a Isil. Entre altres coses, es va acordar convocar properament una xerrada informativa a Sort.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació