16 d'abril de 2024
Museus

Prop de 6.400 persones visiten els museus de la xarxa «Dinosaures dels Pirineus»

L'activitat més demanada ha estat la visita guiada al coll de Titanosaure, un fòssil de més de 5 metres de llargada trobat a Orcau

Redacció 14 de setembre de 2018 a les 11:23
Els més petits van poder dormir a les sales del Museu | Museu
Prop de 6.400 persones han visitat les exposicions o participat en alguna de les activitats del Museu de la Conca Dellà i de l'equipament de Coll de Nargó, els dos espais que formen part de la xarxa Dinosaures dels Pirineus. Aquesta iniciativa de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) vol donar a conèixer el patrimoni paleontològic i la recerca sobre els dinosaures que van viure al que avui és Catalunya.

De l’1 de juliol l’11 de setembre, els visitants han pogut gaudir de visites guiades als jaciments paleontològics de dinosaures, de sopars gastronòmics vinculats al patrimoni i d’activitats infantils, entre d’altres iniciatives. Les activitats s’han complementat amb una intensa feina de recerca i treball de camp dels investigadors del Museu de la Conca Dellà i l’ICP que excaven principalment als mesos de juny, juliol i setembre.

Bruixeria i visites teatralitzades

Al Museu d’Isona s’han realitzat visites guiades molt variades vinculades a l’extraordinari patrimoni paleontològic i arqueològic de la zona. En aquest sentit, s’han organitzat visites al jaciment de petjades de dinosaures de Basturs, al Castell de Llordà, a l’església de Santa  Maria de Covet i als búnquers de la Guerra Civil de la Posa i del Mont de Conques. També s’han ofert diàriament visites guiades al magatzem del Museu, on els visitants han pogut descobrir el coll de Titanosaure, un fòssil de més de 5 metres de llargada trobat a Orcau. Per aquest espai hi han passat, entre els mesos de juliol i agost, prop de 1.400 persones.

Enguany Isona també ha acollit l'exposició itinerant sobre bruixeria Se’n parlave... i n’hi havie. Bruixeria a les terres de Ponent i Pirineu, la qual han visitat 430 persones. Les visites teatralitzades al Castell de Llordà, la novetat més destacada d’aquest estiu, han esdevingut un èxit. Fins a 142 persones han descobert l’imponent castell del segle XI d’una forma diferent i didàctica de la mà de personatges sortits directament de l’alta edat mitjana. Les visites, de la mà de l’actor Blai Castell i amb l’assessorament històric de la historiadora Núria Nolasco, van exhaurir les entrades en cada sessió.

Les edicions de la Nit al Museu i els sopars gastronòmics també han comptat amb una alta participació. Com cada any, Isona també va celebrar la Dinogresca, el 25 d'agost, presidida pel Cornelius i la Cornèlia, els dinosaures isonencs. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació