Dissabte, 20 d'abril de 2024
sanitat

El PSC demana al Govern incentius per fer front a la «fuga de metges» del Pirineu

Segons el partit, l'any passat 233 metges de la demarcació de Lleida van anar a treballar a una altra província

Redacció 14 de setembre de 2018 a les 10:16
Exterior del CAP de Tremp | ICS
El diputat del PSC per Lleida i l’Alt Pirineu Òscar Ordeig ha reclamat en seu parlamentària que el Govern apliqui incentius econòmics per aturar i compensar la “fuga de metges” que, segons assegura, pateixen les terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran. El socialista proposa complements salarials o de dietes. 

Ordeig creu que "si no es reverteixen les retallades i la pèssima gestió del Govern", el sistema de salut a les terres de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran "entrarà en coma". El diputat fa referència a un estudi de l'Organització Mèdica Col·legial sobre mobilitat geogràfica pel qual xifra la demarcació de Lleida com la província que pateix més la fuga de metges.

Segons els socialistes i a partir d'aquest estudi, durant el 2017 un 11,5% dels col·legiats de la província, uns 233 metges, van marxar a treballar fora. La seva destinació va ser, majoritàriament, l'Aragó, i la resta de províncies catalanes i, en menor quantitat, l'estranger. 

Ordeig afirma que els metges dels centres d'atenció primària d'Aragó "poden arribar a cobrar fins a mil euros més que els de Lleida". És per tot això, que els socialistes han registrat una bateria de preguntes per al Govern perquè expliqui "les mesures que pensa emprendre" per aturar la davallada de professionals. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació