Dissabte, 20 d'abril de 2024
fibra òptica

La fibra òptica arribarà a tots els pobles del Pallars abans del 2023

És el compromís de Govern i Diputació, que han acordat accelerar el desplegament de fibra òptica a la totalitat de municipis de la demarcació

Redacció 7 de setembre de 2018 a les 10:06
Puigneró i Reñé, acompanyats dels seus equips, durant la trobada. | Diputació
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, s’ha reunit aquest dijous amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, per “accelerar de manera consensuada" el desplegament de fibra òptica a la totalitat de la demarcació de Lleida abans del 2023. Totes dues institucions estan acabant de tancar l'avantprojecte amb la voluntat que, una vegada aprovats els pressupostos respectius per l'any que ve, es puguin licitar per començar obres el 2019.

El projecte contempla desplegar 1.500 quilòmetres de cable de fibra òptica per connectar els 231 municipis de la demarcació i 178 polígons industrials. D'aquesta manera, la connexió no serà només a les capitals de comarca l'any 2020, sinó a la totalitat dels municipis de la demarcació l'any 2023.

El conseller ha recordat que la voluntat del Departament és tenir totes les capitals de comarca connectades amb xarxa neutra de la Generalitat. Segons ha explicat, ja són 7 de les 12 capitals de comarca lleidatanes les que tenen connexió amb fibra òptica, entre les quals Tremp, a banda dels municipis també connectats de Castell de Mur i la Pobla de Segur. Sort, doncs, resta pendent de connectar.

Puigneró ha recalcat que “no es pot garantir un desenvolupament social i econòmic sense accés a uns serveis de telecomunicacions de qualitat". A més, ha apuntat que el Govern té com a objectiu prioritari “garantir l’equilibri i cohesió social i territorial", i que el desplegament d'infraestructures digitals d'alta capacitat "assegura la igualtat d'oportunitats" per a tots els ciutadans, empreses i entitats de tots els municipis de Catalunya. 

De la seva part, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que aquesta proposta posa un “punt de justícia” a l’hora d’entendre que tothom, visqui on visqui, tingui connectivitat. De la mateixa manera, Reñé ha explicat que des de la Diputació "ja es va fer una proposta d’allò que considerem imprescindible per al territori, que és la connectivitat de tots els nostres pobles”, ha afegit. 

El Govern ha desplegat fins avui a la demarcació de Lleida uns 515 quilòmetres de fibra amb un cost de 15 milions d’euros. L'acord d'aquest dijous s'emmarca en el Pacte Nacional per la Societat Digital, signat entre el Govern amb les diputacions, els consells comarcals, els ajuntaments i entitats municipalistes per fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d'infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació