Divendres, 19 d'abril de 2024
ajuntament de la pobla de segur

El PSC de la Pobla veu «oportunista» la proposta d'ERC de canviar el nom del passeig Josep Borrell

El plenari debat aquest divendres el canvi de nom del passeig que porta el nom del ministre poblatà

Redacció 7 de setembre de 2018 a les 08:55
Borrell, ja com a ministre, en un acte de Societat Civil Catalana, el juliol | ACN
El ple municipal de la Pobla de Segur d’aquest divendres debatrà la moció presentada per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), partit que governa al municipi amb majoria absoluta, que com va avançar Pallars Digital, proposa dur a terme una consulta per canviar el nom del passeig Josep Borrell i Fontelles, actual ministre d’Assumptes Exteriors del govern socialista de l’estat espanyol.

Els republicans plantegen una consulta ciutadana per escollir entre seguir amb el nom actual o canviar-lo per "1 d'octubre", "Mossèn Rafel", "Oriol Junqueras" o, fins i tot, "qualsevol altra proposta" que dictamini el ple. De la seva banda, el grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) veu “oportunista” la proposta i considera “que té com a principal objectiu, no només mantenir, sinó augmentar la crispació”.

El nom del passeig Josep Borrell i Fontelles, dirigent socialista originari de la localitat, ha generat protestes en els darrers mesos, fins al punt que una de les plaques de la via va desaparèixer. Tot i que en el text presentat pels republicans per argumentar la idoneïtat de convocar una consulta ciutadana sobre el tema es parla del "rebuig" d'una part dels veïns, també es fa referència a la voluntat d'altres de "mantenir-lo".



El PSC hi votarà en contra

El portaveu i únic regidor del PSC a l’Ajuntament de la Pobla de Segur, Joan Carles Boix, ha avançat que votarà en contra d’aquesta proposta perquè, al seu parer es tracta d’una moció que “es vol disfressar amb la defensa de la democràcia” però en realitat “respon a les ànsies de protagonisme i a la voluntat de mantenir la confrontació ciutadana”, en uns moments en què cal, segons asseguren en un comunicat, “diàleg i entesa”.

Boix també ha recordat que el seu partit va registrar al juliol una altra moció per demanar al consistori que “rebutgés les faltes de respecte i les desqualificacions que han tingut lloc els darrers mesos envers el Ministre d’Afers Exteriors i Assumptes Europeus, Josep Borrell”. El portaveu del grup municipal socialista ha explicat que espera que el seu text sigui acceptat en el ple d'aquest divendres i que, a més, el consistori restitueixi la placa que va ser arrencada fa uns mesos "tal i com es va comprometre en el seu moment l’alcalde”, ha dit Boix.

En el seu escrit, la formació socialista ha afirmat que “Josep Borrell, fill de la Pobla, és una figura política transcendental en la història democràtica del nostre país, pel territori de Lleida, Pirineu i Aran i pel nostre municipi” i ha volgut fer una crida “a la responsabilitat de l’ajuntament i els seus dirigents”.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació