Dimarts, 23 d'abril de 2024
mines

El Col·legi d'enginyers en mines, a favor de la investigació al port de Salau

COETGME veu amb preocupació l'aparició de "grups de pressió" i partits polítics que s'oposen frontalment a l'actuació

Redacció 5 de setembre de 2018 a les 11:10
El col·lectiu veu amb bons ulls conéixer els recursos minerals del subsòl | PNAP
El Col·legi d'Enginyers Tècnics i de Grau en Mines i Energia (COETGME) s'ha mostrat a favor de la investigació minera al port de Salau. De fet, puntualitza que el que ara es proposa és "investigar, i no pas explotar". 

En aquest sentit, el col·lectiu assegura que la Unió Europea pateix un dèficit mineral per a la indústria, fet que la porta a haver-lo d'importar de països on s'exploten les mines "en condicions d'esclavitud i sense cap respecte per al medi ambient". És per aquest motiu, per no haver de dependre d'aquestes importacions, que el Col·legi veu necessari saber quins son els recursos del subsòl, també del Pallars. 

En el comunicat, COETGME afegeix que una bona investigació minera ha de plantejar "un debat serè" sobre la convivència o no de mines ambientalment sostenibles. Per últim, el col·lectiu d'enginyers respon l'alcaldesa d'Alt Àneu, Laura Arraut, que veu "improbable" que el Govern doni llum verda a l'empresa Neometal Spania. El Col·legi ho veu "possible”, si l’Administració s’atén a criteris tècnics objectius i no a “grups de pressió” i partits polítics que amb arguments “poc rigurosos” generen “alarmisme", segons han assegurat. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació