Dijous, 25 d'abril de 2024
Ramaderia

La Terra Alta vol ser subseu de l'Escola de Pastors de Rialp

L'escola oferirà fer pràctiques a la Terra Alta per establir nous ramaders a la comarca

ACN 9 d'agost de 2018 a les 09:52
Un ramat de cabres pasturant per un bosc de la Terra Alta | ACN
La Terra Alta no tindrà una escola pròpia de pastors però oferirà els espais i els corrals, que disposa a diferents municipis, per convertir-se en una subseu de l'Escola de Pastor de Catalunya, ubicada a Rialp. Fer-hi pràctiques o establir-se un cop apresos els coneixements al Pallars, són algunes de les possibilitats que ofereix la comarca ebrenca.

La Terra Alta ha començat a desenvolupar plans pilot de silvicultura a dos poblacions  de la comarca i vol fer una aposta per ampliar aquest tipus de projecte a altres municipis. Ho farà a través d'un conveni signat per ARCA (Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya) i la Comunitat d'Extremadura que pretén dinamitzar els espais rurals a través de la gestió forestal, la silvicultura i els productes de proximitat.

Amb espais millorats per a la pastura, molts corrals abandonats i pobles en imparable envelliment i despoblament, la comarca de la Terra Alta, treballa perquè la prova pilot que s'ha engegat sigui un exemple per a altres municipis, un atractiu per a altres cabrers i sobretot un actiu per atreure jovent i famílies que es vulguin establir a la Terra Alta.

Un dels vincles que pot ajudar a aconseguir-ho, és convertir la comarca en subseu de l'Escola de Pastors de Catalunya. "La finalitat no és fer un altra escola sinó lligar convenis de col·laboració amb l'escola de Rialp per ser subseus i espais col·laboradors. Un pastor que vulgui venir a fer les pràctiques tindrà corral, lloc de pastura i convenis amb els ajuntaments i se li facilitarà la feina de desenvolupament a la pròpia Escola de Pastors", ha explicat el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació