Dijous, 25 d'abril de 2024
Patrimoni

El Jussà exposa els seus projectes a la directora general de Patrimoni Cultural

L'objectiu de l'ens comarcal és divulgar i posar en valor el patrimoni natural i cultural amb finalitats turístiques de manera sostenible

Redacció 29 de juliol de 2018 a les 10:24
Imatge de la reunió amb la directora de patrimoni | CCPJ
La directora general de Patrimoni Cultural, Elsa Ibar, s'ha trobat aquesta setmana amb el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda. En la reunió, Ibar ha pres nota de les inquietuds i projectes en matèria de patrimoni cultural que s'estàn realitzant a la comarca. A la trobada també hi han participat representants dels ajuntaments de Tremp, la Pobla de Segur, Llimiana, Isona i Conca Dellà, la Torre de Capdella i Castell de Mur.

L'objectiu de l'ens comarcal és divulgar i posar en valor el patrimoni natural i cultural amb finalitats turístiques de manera sostenible. És per això que la línia de treball és tematitzar amb elements patrimonials, com la indústria hidroelèctrica, la fauna i la flora o el patrimoni megalític, en la xarxa de senders del Pallars Jussà. 

A finals d’any, en relació amb el  Geoparc, també es senyalitzaran diferents indrets rellevants on s’instal·larà informació per al visitant. Alhora que també es preveu instal·lar indicacions sobre la ubicació del centre de visitants Geoparc que es troba a l’Epicentre. 

En aquest sentit, l’associació Geoparc Conca de Tremp- Montsec ha exposat els principals trets i propostes que estan desenvolupant i ha demanat la col·laboració del departament de Cultura, atès que aquest territori ha estat recentment reconegut com a Geoparc mundial per la Unesco.

D’altra banda, al 2019 està prevista també la remodelació de l’actual museu d’Isona i al 2020 la recuperació d’un sender natural d’interpretació al barranc de la Font-Vella de Tremp, d'un quilòmetre i mig entre les antigues adoberies i fins al riu Noguera.

Totes aquestes iniciatives es faran en el marc de l’operació Valorització del patrimoni cultural i natural per la dinamització turística del Pallars Jussà, finançada amb fons FEDER, dins el programa operatiu d’inversió en creixement i ocupació, que fomenta el patrimoni natural i cultural dels territoris.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació