Dissabte, 20 d'abril de 2024
procés català

ERC Tremp denuncia la desaparició «sistemàtica» de plafons i cartells

Esquerra recorda que el 68% del cens electoral de la ciutat va votar candidatures independentistes en les darreres eleccions del 21 de desembre

Redacció 23 de juliol de 2018 a les 14:20
Diputats d'ERC amb el plafó que han recol·locat | ERC
ERC de Tremp ha denunciat la desaparició “sistemàtica" dels plafons i cartells que reclamen la llibertat dels presos polítics. La formació va instal·lar tres plafons ubicats a la Rambla Doctor Pearson, a la Plaça Catalunya i al carrer Soldevila de la ciutat. 

Segons la formació, cada dos o tres mesos han hagut de reposar els plàstics i cartells, però denuncien que últimament el ritme de trencaments de cartells s'ha fet "sistemàtic" i que passa "quasi a diari". Pel partit, l'augment d'aquestes accions ha coincidit amb la presència a la comarca d'un "contingent de joves militars" a l'Acadèmia de Talarn. Afegeixen que en algun cas, els cartells han estat substituïts per enganxines de la bandera espanyola i amb el lema Tu fiel infanteria
 

Imatge de la enganxina. Foto: ERC Tremp
 

La secció local dels republicans ha adreçat un escrit al coronel de l'acadèmia, Ricardo Salgado, per demanar que "traslladi als funcionaris" que viuen en una comarca "on tothom pot expressar-se lliurement" i on no és habitual "fer desaparèixer les expressions polítiques dels que pensen diferent". 

Aprofitant la visita a la comarca dels diputats al Parlament Francesc Vilaplana i Marc Sanglàs i del vicesecretari d'ERC Isaac Peraire, la formació ha recol·locat els cartells. Esquerra recorda que el 68% del cens electoral de la ciutat va votar candidatures independentistes en les darreres eleccions del 21 de desembre. Afegeixen també que la convivència entre militars i població civil a Tremp ha estat "exemplar". 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació