Divendres, 19 d'abril de 2024
delegació del govern

Rosa Amorós pren posessió com a delegada de l'Alt Pirineu i Aran

La isonenca es restituïda al càrrec després que al mes d’octubre fos cessada a través de l'article 155

Redacció 23 de juliol de 2018 a les 10:14
Imatge de la pressa de possessió dels delegats territorials | Govern
La isonenca Rosa Amorós pren posessió del càrrec de delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran. Acompanyats de la resta de delegats, l'acte va tenir lloc divendres passat al Palau de la Generalitat i va estar presidit pel president Quim Torra i pel vicepresident Pere Aragonés. 

Així, Amorós ha estat restituïda en el càrrec després de ser destituïda pel govern espanyol mitjançant l’aplicació de l’article 155 el passat 31 d’octubre. En l'acte de presa de posessió, el president Quim Torra s'ha dirigit als vuit representants territorials a qui els ha recordat que "són la primera porta de la Generalitat dels ciutadans i dels municipis" i els insta a "tenir la porta oberta i escoltar tothom". 

Nascuda el 1963 i psicopedagoga de formació, Amorós ha treballat com a mestra en diverses escoles de Cornellà de Llobregat i, els darrers anys, del Pallars. Filla d'Isona, va fer classes de reciclatge de català per a mestres nouvinguts (1985-2003) a l’Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Politècnica de Catalunya.

La seva carrera política ha estat sempre vinculada a ERC, formació per la qual va ser regidora de l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà entre el 2011 i el 2015. Va ser diputada al Parlament de Catalunya des del 2012, i l’any 2015 es va presentar a les eleccions al Parlament de Catalunya com a membre d’ERC amb la coalició independentista Junts pel Sí. 

El gener de 2016 va ser nomenada delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, un càrrec que va haver de deixar el passat octubre i que va recuperar divendres.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació