Dijous, 25 d'abril de 2024
patrimoni

El despoblat de Santa Creu de Llagunes obre als visitants durant l’estiu

El despoblat de Santa Creu és el jaciment arqueològic excavat en alçada més gran de Catalunya

Redacció 17 de juliol de 2018 a les 10:24
Santa Creu de Llagunes està situat a més de 1.600 metres d’alçada | Refugi Vall de Siarb
L’Ajuntament de Soriguera i el Parc Natural de l’Alt Pirineu han acordat obrir al públic el jaciment arqueològic del despoblat de Santa Creu de Llagunes durant els mesos de juliol, agost i setembre amb un horari fixe per tal de donar a conèixer aquesta joia del patrimoni medieval i dinamitzar el turisme de la Vall de Siarb. 

Santa Creu de Llagunes, que fins ara només era visitable amb reserva prèvia, va obrir el 12 de juliol. Es podrà visitar fins el 2 de setembre, de dijous a diumenge, en horari de 9h a 13h i de 18h a 20h amb una oferta diversa pels visitants, que podran triar entre visitar-lo lliurement, fer una visita guiada o gaudir de la visita teatralitzada per l’Esperanceta, la padrina més divertida i coneguda del Pallars.

A més, la visita al despoblat inclou l’entrada al museu dedicat al jaciment, situat al poble de Llagunes, on s’hi poden veure alguns dels materials i objectes trobats durant les excavacions. 

Un poblat de l’edat de Bronze

El despoblat de Santa Creu és el jaciment arqueològic excavat en alçada més gran de Catalunya. Té una situació privilegiada, coronant la serra de Santa Creu amb unes vistes impressionants a la Vall de Siarb, fet que possiblement va propiciar l’assentament de població ja des de l’edat de Bronze. Els visitants hi trobaran un patrimoni únic envoltat de natura i paisatge purament pirinenc.


L’objectiu del Parc Natural i de l’Ajuntament és mostrar la relació històrica entre les comunitats humanes del Pirineu i el seu medi físic i natural al llarg del temps; alhora pretenen dinamitzar el turisme de la Vall de Siarb, una zona que tradicionalment ha estat de pas, ja que hi transcorre la carretera N-260 que uneix la Seu d’Urgell amb Sort.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació