Dijous, 25 d'abril de 2024
dis la teva!

Comunicat del comitè d’empresa de la residència Nostra Senyora de Ribera

Els treballadors de la residència denuncien la situació que pateixen “des de fa anys”

Redacció 17 de juliol de 2018 a les 09:39
Les treballadores de la Residència pública municipal Nostra Senyora de Ribera, ens trobem en la necessitat de denunciar públicament, la situació que patim des de fa anys.

La residència pública municipal Nostra Senyora de Ribera fa 100 anys que presta servei treballant per la cura dels nostres avis. Persones grans que, per diversos motius no es poden valdre per si mateixes. La residència té bona reputació al Pallars i és coneguda pel bon tracte cap als residents, i així s'explica i es reconeix des de l'ajuntament de la nostra població. El que no coneix la gent i ningú explica és en quines condicions hem de desenvolupar la nostra feina les treballadores del centre per poder donar aquest bon servei.

Des del 2015 ens trobem amb un conveni suposadament caducat,  amb noves propostes de conveni que influeixen negativament en les nostres condicions laborals i comporten una pèrdua de drets. Se'ns vol aplicar l'Estatut dels Treballadors, és a dir, uns drets laborals mínims sense tenir en compte que per conveni som empleats públics.

Hem portat el tema a mediació laboral i aquest ha reconegut la vigència del conveni fins a la signatura d'un de nou. Les respostes obtingudes per l'Ajuntament i els seus responsables a les nostres demandes reiterades han estat d'un discurs condescendent davant les nostres peticions. El conveni  mai no ha estat aplicat correctament i ha presentat problemes pel calendari laboral, còmput d'hores anual, permisos retribuïts, etc.

La situació de desemparament en què ens trobem, ens ha obligat a prendre mesures després d'anys d'intentar arreglar les coses. No ens mereixem deixar passar més temps, volem solucions.

Per aquest motiu hem denunciat a Inspecció de Treball el incompliment del esmentat conveni i instem als responsables de l'ajuntament a seure a parlar de tu a tu amb els representants de les treballadores per aconseguir unes condicions laborals dignes.

Som un col·lectiu majoritàriament femení on moltes de nosaltres som el pilar econòmic principal de les nostres famílies. Dones, treballadores i professionals que en el transcurs d'aquests anys ens hem sentit infravalorades i poc reconegudes.

No pot ser que se'ns demani un servei d’excel·lència quan els nostres drets no són respectats i les nostres condicions laborals precàries.

VOLEM CUIDAR DE LES PERSONES GRANS AMB DIGNITAT!

PER UN SERVEI DE QUALITAT, UN CONVENI JUST I UNS SOUS DIGNES!

Comitè d’empresa de la Fundació Pública Municipal Residència Sanitària Nostra Senyora de Ribera
 

Com participar al "Dis la teva"?

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació