Dissabte, 20 d'abril de 2024
feina

Els treballadors de la residència de la Pobla reivindiquen unes condicions laborals «dignes»

El comitè d’empresa demana el compliment del conveni laboral i insta als responsables de l’Ajuntament a negociar

Jordi Ubach Llorens 17 de juliol de 2018 a les 09:15
Imatge d’una activitat recent a la residència Nostra Senyora de Ribera | Residència
El comitè d’empresa de la Residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur ha denunciat davant Inspecció de Treball l’incompliment del conveni laboral dels seus treballadors. L’equip humà del centre demana el compliment de l’esmentat conveni, uns sous justos i un tracte digne, i insten als responsables de l’Ajuntament de la Pobla de Segur a negociar unes condicions laborals “dignes”.

Els treballadors denuncien que des del 2015 es troben amb un conveni suposadament caducat i amb noves propostes de conveni “que influeixen negativament en les nostres condicions laborals i comporten una pèrdua de drets”. Segons han explicat a través d’un comunicat, als empleats se’ls vol aplicar l’Estatut dels Treballadors, és a dir, uns drets laborals mínims sense tenir en compte que per conveni són empleats públics.

El comitè d’empresa ha portat aquest tema a mediació laboral i aquest ha reconegut la vigència del conveni fins a la signatura d’un de nou. Les respostes obtingudes per l’Ajuntament i els seus responsables a les demandes de les treballadores “ha estat d’un discurs condescendent”, segons el comitè, tot i que lamenten que el conveni mai no ha estat aplicat correctament.

Els treballadors de la residència denuncien la “situació de desemparament” en què es troben. Argumenten que són un col·lectiu majoritàriament femení i que en el transcurs d’aquests anys s’han sentit “infravalorades i poc reconegudes”, asseguren. “No pot ser que se’ns demani un servei d’excel·lència quan els nostres drets no són respectats i les nostres condicions laborals precàries”, han sentenciat.

La residència fa 100 anys que presta servei treballant per la cura dels avis del municipi. Fa justament un mes, el centre va celebrar el centenari de l’arribada a la Pobla de les germanes del Cor de Maria, fundadores de l’antic hospital de la Pobla i de l’actual residència.
 

Comunicat del comitè d’empresa de la residència Nostra Senyora de Ribera

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació